Laagdrempelig en altijd en overal beschikbaar

E-learning

E-learning modules zijn effectief voor het overdragen van kennis. Het grote voordeel van e-learning is dat het altijd en overal beschikbaar is en dat je niet altijd een docent nodig hebt. Soms is alleen een e-learning module voldoende, maar vaak wordt het ingezet in combinatie met andere leervormen.

Dààrom e-learning!

  • Laagdrempelig

  • Zeer beeldend

  • Goed te combineren met ander materiaal

  • Van eenvoudig tot complex en uitgebreid

Ontwikkelen in eigen huis

E-learning is er in alle soorten en maten. Hoe een e-learning eruit komt te zien en hoe die opgebouwd is, hangt af van het doel van de e-learning. Wordt de e-learning vooral ingezet als lesmateriaal of als training?
Als manager van de IT-afdeling van Technicom heeft Rizwan al heel wat e-learning modules langs zien komen en ook Urvin, onze laatste nieuwe collega op de IT afdeling, is inmiddels ook al druk in de weer met het ontwikkelen van e-learning modules.

Beeldend en makkelijk te begrijpen

De e-learnings waar we nu aan werken zijn bedoeld voor logistiek medewerkers en assistent monteurs. Omdat het (mbo-)onderwijs steeds meer uit persoonlijke leerroutes gaat bestaan wordt het steeds lastiger om alle lesstof klassikaal te behandelen. Door de lesstof om te zetten naar e-learning wordt het veel beeldender en makkelijker te begrijpen. De rol van de docent hierbij wordt steeds meer de rol van coach en (praktijk)begeleider en steeds minder die van kennisoverdrager.

Training & instructies

E-learning is ook heel geschikt voor procedurele trainingen en instructies bijvoorbeeld. Zo hebben we voor de KLM een e-learning gemaakt voor aanvragers, verstrekkers en houders van werkvergunningen en voor Shell een poortinstructie voor chauffeurs van tankwagens en onderhoudspersoneel van contractors.

Van eenvoudig tot complex en uitgebreid

Het maken van e-learning kan heel snel en eenvoudig zijn geeft Rizwan aan, maar het kan ook heel complex worden. Dat hangt maar net af van de keuzes die je maakt, de doelgroep en of je nieuwe video’s, animaties en beeldmateriaal moet ontwikkelen. Wij denken graag mee over welke vorm van e-learning het beste past.