Aanmelden

Kan ik na aanmelding direct starten als ik een individuele opleiding ga doen?

Zodra wij je aanmeldingen hebben ontvangen, nemen wij contact met je op om je inschrijving door te nemen en een afspraak voor een startgesprek te maken. Tijdens dat gesprek krijg je informatie over je opleiding en wordt het studieschema besproken. Tevens wordt de digitale leeromgeving voor je klaargemaakt. Je kunt normaal gesproken binnen 2 weken starten met studeren.

Mijn werkgever betaalt mijn opleiding, hoe kan ik dan inschrijven?

Tijdens het inschrijfproces kun je aangeven of je zelf de factuur wil ontvangen of dat deze naar je werkgever gestuurd moet worden. Als hij naar je werkgever moet, dan vul je de benodigde bedrijfsgegevens in zodat wij de factuur correct kunnen versturen.

Waarom moet ik mijn BSN invullen voor sommige opleidingen?

Als je inschrijft voor erkende mbo-opleidingen of mbo-certificaten wordt je inschrijving geregistreerd bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Daarbij worden je persoonsgegevens, waaronder je BSN geverifieerd met het Basisregister Persoonsgegevens. Daarom zijn deze gegevens verplicht om in te vullen.

Opleidingen

Hebben alle opleidingen digitaal lesmateriaal?

Bijna al ons lesmateriaal is digitaal beschikbaar in de leeromgeving. Bij sommige opleidingen hoort een boekenpakket waarbij het lesmateriaal gedrukt verstrekt wordt maar heb je ook altijd beschikking over de digitale versie. Andere (korte) opleidingen bestaan uit e-learning modules die je altijd digitaal moet benaderen.

Kan ik ook boeken bestellen?

Bij sommige opleidingen kun je tegen betaling ook een gedrukt boekenpakket bestellen.

Wat moet ik doen als ik een vraag heb over de digitale leeromgeving?

Onze ICT-afdeling ondersteunt je bij technische problemen die kunnen optreden bij de toegang tot de leeromgeving en de materialen. De helpdesk is bereikbaar via 010-2313736 of helpdesk@technicom.nl.
Voor inhoudelijke vragen kun je bij je eigen docent terecht.

Toetsen & Examens

Hoe worden theorietoetsen afgenomen?

Een theorietoets maak je op een laptop op één van onze opleidingslocaties. Er is een toezichthouder aanwezig en je hebt een vastgestelde tijd beschikbaar waarbinnen je de toets moet afronden.

Wanneer kan ik een theorietoets maken?

Je kunt je digitaal aanmelden voor een datum en tijdstip naar keuze waarop je de toets wil maken. Je ontvangt hierover via je docent de nodige informatie.

Certificering & Diplomering

Wat is een MBO-certificaat?

Een mbo-certificaat is door het Ministerie van Onderwijs erkend als mbo-deelopleiding en is gewaardeerd met een wettelijk erkend mbo-certificaat. Mbo-certificaten kunnen niet zomaar worden uitgegeven. Onderwijsinstellingen kunnen samen met bedrijven en brancheorganisaties bij de Minister een verzoek indienen tot het erkennen van een mbo-deelopleiding. Technicom heeft meerdere erkenningen voor mbo-certificaten in bezit.

Wat zijn de voordelen van een MBO-certificaat?

Een mbo-certificaat heeft verschillende voordelen. Je wordt heel gericht opgeleid naar een behoefte van de markt: alleen dat stuk uit de volledige mbo-kwalificatie wat nodig is. Je bent dus inzetbaar op een afgerond takenpakket.
Een mbo-certificaat heeft meer arbeidsmarktwaarde dan zomaar een certificaat: het is in de wet erkend als officieel certificaat, maar wordt ook als waardevol beschouwd door de brancheorganisaties en bedrijven.

Wat is duur van een opleiding met een MBO-certificaat?

De duur van de opleiding kan per mbo-certificaat verschillen en hangt af van jouw leer- en werkervaring. De opleiding bestaat uit beroepspraktijkvorming, lessen en wordt afgesloten met een examen. Behaalde mbo-certificaten worden, net zoals behaalde mbo-diploma’s opgenomen in Mijn diploma’s (voorheen diplomaregister) van DUO.

Wat is een erkend mbo-diploma?

Een erkend mbo-diploma is een door Ministerie van Onderwijs goedgekeurd diploma waarmee aangegeven wordt dat de opleidingsinstelling voldoet aan de stricte eisen voor kwaliteit van onderwijs en examinering om een diploma op mbo-niveau te verstrekken. Een diploma voor een beroepsopleiding toont aan dat je klaargestoomd bent voor de praktijk en direct inzetbaar bent. Werkgevers kunnen erop vertrouwen dat je over een bepaald niveau van kennis en vaardigheden beschikt.