Operationele veiligheidskunde
De opleiding Operationele Veiligheidskunde is bedoeld om te leren het veiligheidsbeleid van de organisatie en wet- en regelgeving te vertalen naar praktische maatregelen op de werkplek.
Doel van de opleiding
Na het afronden van de opleiding ben je in staat om advies te geven over veilig werken in een bedrijf of organisatie en om concrete maatregelen voor te stellen
Lesdata:
Op aanvraag.
Locaties:
De opleiding (lessen en gesprek) wordt online verzorgd.
Opleidingsduur:
6 weken
Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 48 uur.
Instroomeisen:
Je hebt basiskennis op het gebied van veiligheid nodig (bijvoorbeeld (VCA-VOL) en (technische) vakkennis op mbo-niveau 2/3.
Studiebenodigdheden:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een telefoon, tablet, laptop of PC met camera en een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen.
De kosten bedragen € 1.895,-- (excl. BTW)
Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.
Inhoud van de opleiding
De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen: ✔ arbowetgeving ✔ risico's en gevaren op de werkplek ✔ gevaarlijke stoffen ✔ ogelijkheden om risico's op de werkplek te beperken
Na hat afronden van de cursus ben je op de hoogte van de wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu, ben je in staat om gevaren en risico's op de werkplek te herkennen en kan je operationele maatregelen voorstellen om werk veilig uit te voeren of om de veiligheidssituatie te verbeteren.
Opleidingsvorm
Er zijn vijf (klassikale) online lessen die gegeven worden door een ervaren docent en tevens een examen. In de periode tussen de lessen maak je zelfstandig een aantal opdrachten en bestudeer je de lesstof.