Coördineren van logistieke werkzaamheden (mbo-certificaat)

Dit erkende mbo-certificaat is onderdeel van de opleiding Logistiek Teamleider en bestaat uit vier modules. Je leert het voorbereiden van werkzaamheden voor het logistieke team, het bewaken van de voortgang van de werkzaamheden en het begeleiden van medewerkers op de werkvloer. Ook leert je over het bewaken van materieel en materiaal, het beheren van het magazijn en het organiseren/adviseren over het voorraadbeheer.

 • Werkervaring telt mee in deze opleiding, onderdelen die je al beheerst kan je direct laten valideren
 • Leer zelfstandig via e-learning met video’s, podcasts en animaties
 • Vergroot je arbeidsmarktpositie door het behalen van een erkend mbo-certificaat

Inhoud van de opleiding

Onderwerpen

Bij deze opleiding werken we niet met toetsen en examens, maar laat je op de werkplek zien dat je de onderdelen van de opleiding in de praktijk beheerst. We noemen dit valideren. Beheers je onderdelen al? Dan kan je deze ook direct laten valideren. In de video hiernaast wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Dit mbo-certificaat bestaat uit de onderstaande modules. Je bestudeert de theorie van de modules zelfstandig via e-elearning en maakt de praktijkopdrachten op je werkplek. Klik op de titels om naar de detailpagina van de module te gaan en de inhoud te bekijken.

Niveau

MBO niveau 3

Erkende opleidingscode

C0072

Praktijkcomponent

De modules bestaat uit het doorlopen van de e-learning en het maken van praktijkopdrachten.

Voor het maken van de praktijkopdrachten heb je een werkplek nodig waar je de opdrachten kunt uitvoeren. Je hebt binnen je bedrijf ook een praktijkbegeleider nodig die je begeleidt bij het leren van het vak op jouw werkplek en die beoordeelt wat je beheerst in de praktijk. Vanuit Technicom wordt je begeleid door een mentor die je helpt met het leren in de praktijk.

Past deze opleiding bij mij?

Samen met onze opleidingsadviseur bespreek je de opleiding en jouw ontwikkelwensen zodat je een goede keuze voor een opleiding kunt maken.

Uitvoering van de opleiding

Duur

Je hebt 3 maanden toegang tot de digitale leeromgeving om alle modules te bestuderen.

De opleiding bestaat uit leren via e-learning, praktijkopdrachten maken en valideren op de werkplek. Om het certificaat te behalen zijn meerdere routes mogelijk. Samen met jou en jouw werkgever wordt een route uitgestippeld die het beste bij jou past. Leren en werken gaan hierbij hand in hand.

Opleidingsvorm (-en)

Individueel

 • Starten op elk moment

 • Zelfstandig leren

 • Individuele praktijkbegeleiding op de werkplek

 • Individuele voortgangsgesprekken

 • Toegang tot online leeromgeving met e-learning, podcasts en video's

Methode

Digitaal leren

Zelfstandig leren in je eigen online digitale leeromgeving. Je krijgt toegang tot een breed scala aan lesmaterialen zoals videos’s, e-learnings etc.

Werkplekleren

Leren op de werkplek met begeleiding door een docent en een werkplekbegeleider.

Individuele begeleiding

Zelfstandig leren met begeleiding van een (praktijk) docent.

Varianten

Je volgt onze logistieke opleidingen met lesmateriaal van JijPlus. Met JijPlus kun je logistieke modules, certificaten en opleidingen volgen waarbij je precies leert wat jij nodig hebt in je vakgebied.

Startdata & kosten

Individueel

Startdata

Start nu

Kosten

Individueel

€ 1.995,- (excl. BTW)

Heb je al een MBO-certificaat behaald, en kies je nu voor nòg een MBO-certificaat maar dan voor een ander vakgebied, dan zijn de kosten voor dit vervolgcertificaat € 1.000,- (excl. BTW).

Ik wil deze opleiding binnen mijn bedrijf

Laat ons weten wat je wensen zijn en wij nemen op korte termijn contact met je op om de incompany mogelijkheden met je door te nemen. Uiteraard kunnen wij dat bij jou op locatie doen.

Inschrijving

Instroomeisen

Na inschrijving nemen we contact met je op voor een gesprek over persoonlijke doelstellingen, leer- en werkervaringen en de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Op basis van dit gesprek (de nulmeting) bespreken we welke leerroute het best bij jou past.

Benodigdheden

Het lesmateriaal is geheel digitaal dus je hebt een laptop, computer of tablet nodig om te leren.

Vereisten praktijk

Voor het maken van de praktijkopdrachten heb je een werkplek nodig waar je de opdrachten kunt uitvoeren en een praktijkbegeleider binnen je bedrijf om vragen te kunnen stellen mbt de theorie of de praktijkopdrachten.

Bel mij voor meer informatie

Onze opleidingsadviseur voorziet je van inhoudelijke en organisatorische informatie over de opleiding.

Afronding van de opleiding

Toetsing & Examens

Je doorloopt de zelfstudie modules waar en wanneer jij dat zelf wil. Er is geen afsluitende toets maar je kunt wel de zelftoetsvragen in de e-learning maken. Iedere module wordt afgesltoen met een praktijkopdracht die wordt beoordeeld door je begeleidende docent.

Als je op de werkplek hebt laten zien dat je een beroepstaak beheerst, wordt deze toegevoegd aan je portfolio. Als je alle beroepstaken hebt afgerond, behaal je het mbo-diploma. Beheers je onderdelen al? Dan kan je deze ook direct laten valideren.

Om het erkend diploma te behalen moet je ook voldoen aan de wettelijk gestelde eisen voor Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap.

Vervolgmogelijkheden

Je kunt doorstromen naar het erkend mbo-diploma Logistiek Teamleider.

Ook interessant!

modulaire
opzet
 • Logistiek

Via e-learning en praktijkopdrachten leer je overleggen met collega-teamleider, verbetervoorstellen te doen en teamoverleggen te organiseren. Dit mbo-certificaat is een erkend onderdeel van de mbo-opleiding Logistiek Teamleider.

 • Individueel
 • Mbo-certificaat
 • Digitaal leren
 • Werkplekleren
 • Individuele begeleiding
 • Vakgebied(en):
 • Logistiek
 • Logistiek

Via e-learning en praktijkopdrachten leer je over het maken van een inwerkplan, een controleronde doen, een verbetervoorstel bespreken in het teamoverleg, een shiftoverdracht verzorgen en een werkplanning bijstellen.

 • Individueel
 • Brancheopleiding
 • Digitaal leren
 • Werkplekleren
 • Individuele begeleiding
 • Vakgebied(en):
 • Logistiek