Logistiek medewerker

In de opleiding Logistiek Medewerker draait het om het accuraat uitvoeren van taken als laden, lossen, verplaatsen, sorteren en ompakken van goederen. Daarnaast staat werken met geautomatiseerde systemen en interne transportmiddelen centraal. Veiligheid is daarbij het meest belangrijk en daar wordt in de opleiding veel aandacht aan besteed.

  • Werkervaring telt mee in deze opleiding, onderdelen die je al beheerst kan je direct laten valideren
  • Leer zelfstandig via e-learning met video’s, podcasts en animaties
  • Vergroot je arbeidsmarktpositie door het behalen van een erkend mbo-diploma

Inhoud van de opleiding

Onderwerpen

Als je al (delen van) een logistieke opleiding hebt gevolgd of werkervaring hebt in de branche, kan je door een werkplekonderzoek in aanmerking komen voor validering van onderdelen uit de opleiding. In de video hiernaast wordt uitgelegd hoe dit werkt.

De opleiding Logistiek medewerker bestaat uit de onderstaande modules. Klik op de titels om naar de detailpagina van de module te gaan en de inhoud te bekijken.

Niveau

MBO niveau 2

Erkende opleidingscode

25371

Praktijkcomponent

De modules bestaat uit het doorlopen van de e-learning en het maken van praktijkopdrachten.

Voor het maken van de praktijkopdrachten heb je een werkplek nodig waar je de opdrachten kunt uitvoeren. Je hebt binnen je bedrijf ook een praktijkbegeleider nodig die je begeleidt bij het leren van het vak op jouw werkplek en die beoordeelt wat je beheerst in de praktijk. Vanuit Technicom wordt je begeleid door een mentor die je helpt met het leren in de praktijk.

Uitvoering van de opleiding

Duur

De theorie modules kun je in eigen tempo doorlopen. Deze theorie is de basis voor het maken van de bijbehorende praktijkopdrachten. Deze opdrachten maak je op de werkplek.

Opleidingsvorm (-en)

Individueel

  • Starten op elk moment

  • Persoonlijke les- en examenplanning

  • Zelfstandig leren

  • Individuele praktijkbegeleiding op de werkplek

  • Individuele voortgangsgesprekken

  • Toegang tot online leeromgeving met aanvullende video tutorials

Methode

Digitaal leren

Zelfstandig leren in je eigen online digitale leeromgeving. Je krijgt toegang tot een breed scala aan lesmaterialen zoals videos’s, e-learnings etc.

Werkplekleren

Leren op de werkplek met begeleiding door een docent en een werkplekbegeleider.

Individuele begeleiding

Zelfstandig leren met begeleiding van een (praktijk) docent.

Varianten

Je volgt onze logistieke opleidingen met lesmateriaal van JijPlus. Met JijPlus kun je logistieke modules, certificaten en opleidingen volgen waarbij je precies leert wat jij nodig hebt in je vakgebied.

Startdata & kosten

Individueel

Startdata

Start nu

Kosten

Individueel

€ 4.095,- (excl. BTW)

Inschrijving

Instroomeisen

Na inschrijving nemen we contact met je op voor een gesprek over persoonlijke doelstellingen, leer- en werkervaringen en de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Op basis van dit gesprek (de nulmeting) bespreken we welke leerroute het best bij jou past.

Benodigdheden

Het lesmateriaal is geheel digitaal dus je hebt een laptop, computer of tablet nodig om te leren.

Vereisten praktijk

Voor het maken van de praktijkopdrachten heb je een werkplek nodig waar je de opdrachten kunt uitvoeren en een praktijkbegeleider binnen je bedrijf om vragen te kunnen stellen mbt de theorie of de praktijkopdrachten.

Bel mij voor meer informatie

Onze opleidingsadviseur voorziet je van inhoudelijke en organisatorische informatie over de opleiding.

Afronding van de opleiding

Toetsing & Examens

Je doorloopt de e-learning modules waar en wanneer jij dat zelf wil. Er is geen afsluitende toets maar je kunt wel de zelftoetsvragen in de e-learning maken. Iedere module wordt afgesltoen met een praktijkopdracht die wordt beoordeeld door je begeleidende docent.

Als je op de werkplek hebt laten zien dat je een beroepstaak beheerst, wordt deze toegevoegd aan je portfolio. Als je alle beroepstaken hebt afgerond, behaal je het mbo-diploma. Beheers je onderdelen al? Dan kan je deze ook direct laten valideren.

Om het erkend diploma Logistiek Medewerker te behalen moet je ook voldoen aan de wettelijk gestelde eisen voor Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap.