Mbo-certificaat Storingsmonteur Elektrotechniek en Installaties

Steeds meer storingen zijn elektrotechnisch van aard. Veel bedrijven hebben echter een tekort aan goed opgeleide elektromonteurs en in de markt zijn ze ook schaars. Daarom hebben Technicom en Vakwijs de opleiding Storingsmonteur ontwikkeld. Het unieke aan deze opleiding is dat hij door het Ministerie van OC&W officieel erkend is als opleiding met een mbo-deelcertificaat. De opleiding is opgezet in samenwerking met de Samenwerkingsorganisatie Beroeps- en Bedrijfsleven (SBB), bedrijven en brancheorganisaties als OTIB en UNETO-VNI.

Na afronding van de opleiding kan de deelnemer elektrotechnische storingen lokaliseren en oplossen (op mbo-niveau 3). De opleiding is vooral geschikt voor:

✔ Elektromonteurs met verouderde kennis. ✔ WTB-Monteurs die ook elektrotechnische storingen op moeten kunnen lossen ✔ Operators (niveau B of C) die ook storingen op moeten kunnen gaan lossen.


De opleiding Storingsmonteur duurt 9 maanden en wordt in de avonduren gegeven. In totaal zijn er 20 lesmomenten die worden verzorgd in het praktijkcentrum van Vakwijs in Schiedam. Hier wordt vooral geoefend in de praktijk aan de hand van concrete praktijkopdrachten. Aanvullend begeleiden we de deelnemer ook op de werkplek bij het toepassen van de nieuwe vaardigheden in de praktijk. We zullen ook op de werkplek beoordelen of de deelnemer in aanmerking komt voor het mbo-certificaat.


Meer informatie over de inhoud en opzet van de opleiding vindt u op de pagina Storingsmonteur Elektrotechniek.

 

Over de opleiding Storingsmonteur Elektrotechniek en installaties

De opleiding wordt Storingsmonteur wordt verzorgd in Schiedam of bij uw bedrijf op locatie. Alle praktische informatie zoals kosten, lesroosters, inhoud, opzet en instroomeisen is te vinden op de productpagina van de opleiding.

De keuze om een opleiding te gaan doen is een belangrijke keuze. Daarom adviseren wij altijd om je goed te (laten) informeren over de inhoud van de opleiding, de studiebelasting, de manier van leren, de begeleiding die je krijgt en wat er van je verwacht wordt.

Neem daarom gerust contact met ons op. Wij kunnen je alles vertellen over de opleiding.

Vragen of hulp nodig? Bel dan naar 010-2313733 of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

loader