Inleiding in de PLC-techniek Siemens LOGO

De beste training voor technisch personeel dat in de praktijk met PLC-besturingen te maken heeft. Na het afronden van de cursus heeft u uw vakkennis op het gebied van de werking van PLC’s vergroot.

Startdata:  
Incompany: direct starten
Duur: 3 dagen (of 6 dagdelen)
Diploma/certificaat: certificaat
Aantal deelnemers: max. 6
   
Kosten:  
Incompany: aantal dagdelen x € 850,-- (excl. BTW)

Voor meer informatie over deze opleiding of direct aanmelden neem contact met ons op

Met de cursus Inleiding in de PLC-Techniek vergroot u uw vakkennis op het gebied van de werking van PLC’s. Met de snelle technologische ontwikkeling van de laatste jaren is het geheel of gedeeltelijk automatiseren van industriële productieprocessen bijna gemeengoed geworden. Hierbij gaat het om het zoeken naar probleemoplossende methodes voor aandrijven alsmede het beheren en beheersen van besturingen. Na de training kunt u PLC’s aanlsuiten en de basisprogrammeringen verwerken en herkennen. U bent in staat storingen op te sporen, te verhelpen en inspecties te doen.

Vevolgtrainingen: PLC-Techniek vervolg Siemens LOGO met TD en HMI.

Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen? Neem contact met ons op.

Trainingsopzet

De training is praktisch van opzet en kan bij u op locatie worden verzorgd. Voor de uitvoering wordt gebruik gemaakt van een mobiele practicumopstelling van Festo Didactics. Deelnemers aan de training leren stap voor stap om componenten aan te sluiten en te besturen. Dit gebeurt zowel fysiek als met behulp van simulatie op de computer of via een tablet. Op deze wijze kunnen ook verstoringen worden ingebouwd en verschillende scenario’s worden getraind. Door kleine eenheden theorie te koppelen aan het uitvoeren van praktijkoefeningen leren medewerkers sneller en blijft er meer hangen. Doordat de training op de werkplek plaatsvindt, kan bovendien de koppeling gemaakt worden met de werkplek van de deelnemer. Hierdoor heeft de training ook direct effect in de praktijk.

Inhoud opleiding

De opleiding bestaat de volgende onderwerpen:


✔ opbouw PLC-systemen ✔ Programmeren in ladderdiagram (LD) ✔ signaalverwerking ✔ de werking van de processor en het geheugen ✔ Logische functies ✔ sensoren ✔ probleemanalyse ✔ programmeren van volgorde - en stappenschakelingen ✔ communicatie met randapparatuur ✔ programmeren van basisschakelingen ✔ tijd- en telfuncties ✔ geheugenfuncties ✔ combinatorische besturingen m.b.v. bewegingsdiagram ✔ programmeren, aansluiten en testen van leermodellen ✔ oplossen van storingen

Na de training beschikt u over de volgende vaardigheden:

✔ heeft kennis van de opbouw en functie van PLC-systemen ✔ weet wat de gebruikersmogelijkheden zijn van een PLC ✔ kan een PLC programmeren en aansluiten

loader