Timemanagement & Trello

De cursus Timemanagement & Trello is voor jou als je stress en een onrustig gevoel ervaart, omdat je geen grip hebt op je taken. Heb je een overvolle mailbox, weet je niet waar je moet beginnen en heb je moeite met prioriteiten stellen? In deze cursus leer je hoe je dat verandert.

Doel van de opleiding

Het hebben van overzicht zorgt vaak al direct voor rust in je hoofd, een hele opluchting! Om die rust niet alleen nu, maar ook in de toekomst te houden is het belangrijk dat je leert hoe je je overzicht steeds up-to-date houdt. Hoe zorg je er voor dat je mailbox op orde is, dat je prioriteiten stelt aan taken en dat je aan het eind van de dag je werk af hebt? Het doel van deze cursus is dat je dat gaat leren, onder andere met behulp van Trello. Een bijkomend voordeel is dat het je waarde op de arbeidsmarkt vergroot als je effectief kan werken.

Deze cursus wordt verzorgd door Think Outside, een samenwerkingspartner van Technicom.
Startdatum
Vervolgdata
17 mei 2022
24, 31 mei, 7 juni 2022
14 juni 2022
21, 28 juni, 5 juli 2022
13 september 2022
20, 27 september, 4 oktober 2022
1 november 2022
8, 15 en 22 november 2022
29 november 2022
6, 13 en 20 december 2022

De lestijden zijn voor alle dagen van 9.00 - 13.00 uur.

Opleidingsduur:
4 weken

Locatie:
Dit is een online cursus, de bijeenkomsten zijn digitaal.

Bijzonderheden:
Voor deze cursus wordt een maximum gehanteerd van 10 deelnemers, om te borgen dat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt tijdens de cursus.

Studiebelasting:
Er zijn 4 bijeenkomsten van 4 uur per keer. Houd daarnaast rekening met 2 uur in de week om zelf aan opdrachten te werken, gedurende 4 weken.

Instroomeisen:
Er zijn geen instroomeisen voor deze opleiding.

Studiebenodigdheden:
De bijeenkomsten worden online verzorgd. Hier heb je een telefoon, tablet, laptop of PC met een stabiele internetverbinding voor nodig. Het programma dat gebruikt wordt is Microsoft Teams.

Daarnaast heb je een Trello account nodig. Die kan je gratis aanmaken. Lukt dat niet, dan krijg je daar in de eerste les uitleg over.

De kosten bedragen € 878,90 vrijgesteld van BTW. Deze prijs geldt voor particulieren die geen BTW kunnen verrekenen.

Voor bedrijven die BTW kunnen verrekenen geldt een prijs van € 799,- excl. BTW.

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de cursus

Deze cursus is ingedeeld in 4 bijeenkomsten. Elke bijeenkomst staat er een thema centraal.

Dag 1: Timemanagement en jouw situatie
Hierin leer je bekende modellen en methodes van timemanagement en je gaat naar je eigen situatie kijken. Hierdoor kan je herkennen welke (onderdelen van) methodes toepasbaar zijn voor jou.

Dag 2: Je ideale systeem inrichten
Op basis van je bevindingen van dag 1 ga je een systeem inrichten, ofwel een werkwijze opstellen. Dit wordt je basis waar je steeds naar terug kan keren. Hierbij maak je kennis met de Trello en leer je hoe je die app kan gebruiken als onderdeel van je systeem.

Dag 3: Trouw blijven aan je systeem
Hoe zorg je ervoor dat je de taken die je inplant ook daadwerkelijk gedaan krijgt? Hoe ga je ermee om als er onverwachte taken en spoedklussen tussendoor komen? Tijdens dag 3 leer je hoe je werkwijze je helpt om prioriteiten te stellen en overzicht te houden.

Dag 4: Optimaliseren
Deze cursus biedt je belangrijke handvatten, maar het échte werk komt erna: je systeem verder optimaliseren en zorgen dat je het niet laat verslonzen. In dag 4 leer je hoe je dit na de cursus zelf kan doen.

✔ persoonlijke productiviteit: grip op jouw tijd en taken ✔ hulpmiddelen voor time management: werken met de online tool Trello ✔ samenwerken: effectief (online) samenwerkenNa afronding van de opleiding weet jij hoe je grip houdt op jouw tijd, kun je werken met Trello en heb je een overzichtelijk Trellobord met al jouw doelen, projecten en taken.

Heb je nog nooit eerder met Trello gewerkt? Geen probleem. Tijdens de les krijg je daar genoeg uitleg over.

Opleidingsvorm

Er zijn vier online bijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten krijg je uitleg over het thema van die bijeenkomst en ga je aan de slag met een aantal opdrachten.

Aan het eind van de bijeenkomst krijg je een opdracht mee, die je uitvoert voordat de volgende bijeenkomst begint. Dat kan een opdracht zijn die je uit moet werken, maar het kan ook zijn dat je bewust op je eigen handelen gaat letten gedurende die week.

Na de vierde bijeenkomst ga je zelfstandig aan de slag. Je ontvangt dan nog 4 keer een mail met tips en reminders. Het doel is vooral om je te motiveren om het geleerde blijvend toe te passen in de praktijk.

loader