Timemanagement & Trello

De cursus timemanagement & Trello is voor jou als je meer werk hebt dan je gedaan krijgt. Heb je een overvolle mailbox, weet je niet waar je moet beginnen en heb je moeite met prioriteiten stellen? In deze 1-op-1 cursus krijg je daar hulp bij.

Doel van de opleiding

Het doel is simpel: zorgen dat jij je werkzaamheden gedaan krijgt in de tijd die daarvoor staat. Dat is fijn voor jou, want dat zorgt voor rust in plaats van stress. Het maakt het ook makkelijker om buiten werktijd niet alsnog met je gedachten bij werk te zijn. Het is ook fijn voor je werkgever, om een medewerker te hebben die zonder stress het werk op tijd gedaan krijgt. Het is dus positief voor jezelf en het maakt je waardevoller op de arbeidsmarkt.

Deze cursus wordt verzorgd door Wél tijd, een samenwerkingspartner van Technicom.

Startdatum:
Je kan doorlopend starten met deze opleiding. Bij deelname met een STAP-subsidie moet de startdatum 4 weken na de aanvraagdatum van het budget zijn.

Opleidingsduur:
In totaal zijn het 5 afspraken. Afspraak 1 en 5 duren een uur. Afspraak 2, 3 en 4 duren 1,5 uur. Je ontvangt een link waarmee je zelf de afspraken met de trainer in kan plannen.

Locatie:
Dit is een online cursus, de bijeenkomsten zijn via Microsoft Teams.

Studiebelasting:
Er zijn in totaal 5 afspraken die in totaal 6,5 uur duren. Buiten de afspraken zijn er geen afspraken, maar je gaat wel een nieuwe aanpak uitproberen. Dit kost niet zo zeer extra tijd, maar vooral wennen aan de aanpassingen.

Instroomeisen:
Er zijn geen instroomeisen voor deze opleiding.

Studiebenodigdheden:
De afspraken vinden plaats via Microsoft Teams. Je ontvangt steeds een link voor deelname.

De kosten bedragen € 799,- (excl. BTW)

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs of kijk op de website van Wél tijd.

Inhoud van de cursus

Dit is een één-op-één cursus. Dat betekent dat de inhoud van de cursus specifiek wordt afgestemd op wat jij nodig hebt.

In totaal zijn er 5 (online) afspraken. Tijdens de eerste afspraak bespreek jij met de trainer waar je tegenaan loopt. Denk bijvoorbeeld aan:

- Geen overzicht: Ik heb niet goed zicht op wat ik allemaal moet doen. Ik ben bang dat ik iets vergeet of er pas te laat achter kom. Ik weet ook niet goed waar ik moet beginnen.

- Onderbrekingen: Ik wil wel gefocust werken, maar ik moet ook bereikbaar blijven. Ik weet niet hoe ik dit goed met elkaar kan combineren zodat ik toch al m’n werk gedaan krijg.

- Mail: ik krijg zo veel mail binnen op een dag. Ik ben de hele tijd bezig met beantwoorden en kom niet toe aan wat ik eigenlijk wilde doen.

- Geen plan: ik heb geen duidelijk plan voor m’n dagen en werken. Ik heb een TO DO lijstje en dan begin ik gewoon ergens mee en zie ik wel waar het schip strandt.

Op basis van de eerste afspraak maakt de trainer een plan voor de inhoud (en doorlooptijd) van de andere 4 afspraken en legt dat aan jou voor. Denk bijvoorbeeld aan: meer overzicht krijgen, taken op een andere manier uitvoeren, omgang met (externe) prikkels, etc.

Opleidingsvorm

Er zijn 5 online afspraken. De eerste afspraak kan je zien als een soort intake, dan wordt besproken waar jij tegenaan loopt. Na die afspraak werkt de trainer dit uit in een kort voorstel voor de overige afspraken.

De bedoeling is vooral dat jij op een andere manier gaat werken, die tijd bespaart, zorgt voor meer overzicht, etc. De resterende afspraken zijn steeds bedoeld om samen een andere aanpak op te zetten, vanuit de trainer ondersteund met beproefde methodes. Na een afspraak ga je steeds de nieuwe aanpak testen in de praktijk. Elke volgende afspraak begint met het bespreken van je ervaringen in de praktijk, om zo steeds bij te kunnen sturen.

De vijfde afspraak is vooral gericht op hoe je de nieuwe aanpak zelf kan blijven toepassen zonder begeleiding.

loader