Schriftelijk rapporteren voor technici

De opleiding schriftelijk rapporteren voor technici is bedoeld voor technici die regelmatig zaken moeten vastleggen op schrift en hier moeite mee hebben. In deze cursus leer je hoe je helder en begrijpelijk kunt rapporteren.

Doel van de opleiding

Het doel van de opleiding is leren om informatie die overgedragen moet worden helder en bergijpelijk op schrift te stellen. Denk bijvoorbeeld aan ploegenoverdrachten, vastleggen van storingsinformatie, verbetervoorstellen, risicoanalyses, veiligheidsobservaties, etc.

Lesdata:
Op aanvraag.

Locaties:

De opleiding (lessen en gesprek) wordt online verzorgd.

Opleidingsduur:

2 weken

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 24 uur.

Instroomeisen:

Er zijn geen instroomeisen voor deze opleiding.

Studiebenodigdheden:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een telefoon, tablet, laptop of PC met camera en een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen.

De kosten bedragen € 640,-- (excl. BTW)

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

Je leert hoe je bepaalt wat de kernboodschap van de rapportage is, hoe je een heldere en begrijpelijke rapportage schrijft, wat de rol van goed taalgebruik is, hoe je structuur aanbrengt in een rapportage (kop, kern staart) en hoe je technische informatie begrijpelijk formuleert.Na afronding van de training kan je zelf een begrijpelijke rapportage schrijven over een technisch onderwerp.

Opleidingsvorm

Er zijn twee online lessen, gericht op leren hoe je een een goede rapportage maakt. Na de lessen ga je aan de slag om zelf een rapportage te maken over iets wat op je werk speelt. Na de lessen heb je een eigen rapportage gemaakt die is beoordeeld door de docent.

loader