Operationeel leidinggeven in de industrie: wat moet je weten en kunnen?

Als leidinggevende wordt er van je verwacht dat je mensen kunt aansturen en inspireren en dat je algemene kennis hebt van hoe de organisatie rondom een ploeg of team een rol speelt bij de dagelijkse werkzaamheden.

Een moderne leidinggevende kent zichzelf, is gericht op samenwerken, kan projectmatig werken en heeft oog voor verbetermogelijkheden. Technische kennis en technische vaardigheden zijn niet voldoende om een goede leidinggevende te zijn.

In de opleiding Technisch Leidinggevende staan de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een goede leidinggevende in de industrie of techniek te zijn centraal. Dit leer je op drie manieren:

- Workshops waarin persoonlijk leiderschap centraal staat en waarin vooral geoefend wordt met vaardigheden. - Een doorlopende opdracht die de basisprincipes van projectmatig werken doorloopt. - Een aantal introductievakken bedrijfskunde (HR, verbetermethoden, kosten/baten etc).

Tijdens de opleiding werk je met de groep aan het oefenen van diverse vaardigheden en krijg je inzicht in je eigen mogelijkheden om te groeien als leidinggevende.

De opleiding duurt 1 jaar en levert een mbo 4 diploma op.

 

Over de opleiding technisch leidinggevende

De opleiding wordt verzorgd in Rotterdam (Hoogvliet) en Terneuzen. Alle praktische informatie zoals kosten, lesroosters, inhoud, opzet en instroomeisen is te vinden op de productpagina van de opleiding.

De keuze om een opleiding te gaan doen is een belangrijke keuze. Daarom adviseren wij altijd om je goed te (laten) informeren over de inhoud van de opleiding, de studiebelasting, de manier van leren, de begeleiding die je krijgt en wat er van je verwacht wordt.

Neem daarom gerust contact met ons op. Wij kunnen je alles vertellen over de opleiding.

Vragen of hulp nodig? Bel dan naar 010-2313733 of stuur een e-mail

loader