Effectief begeleiden en instrueren op de werkvloer

De opleiding Effectief begeleiden en instrueren op de werkvloer is bedoeld voor iedereen die als taak heeft om collega's en/ of nieuwe medewerkers te begeleiden en instrueren op de werkplek. Te denken valt aan mentoren, praktijkopleiders, technische trainers, instructeurs en opleidingsfunctionarissen.

Doel van de opleiding

Aan de ene kant leert de deelnemer wat een goede instructie is, hoe je collega's succesvol kunt instrueren en begeleiden en aan de andere kant welke persoonlijke competenties er nodig zijn om de rol goed in te kunnen vullen.

Startdata:
Deze opleiding is individueel te volgen en kan op ieder moment gestart worden.

Startdatum
Vervolgdata & lestijden

Locaties:

De opleiding wordt online verzorgd.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 24 uur.

Instroomeisen:

Er is geen specifieke voorkennis of vooropleiding noodzakelijk.

De kosten bedragen € 1.095,-- (excl. BTW)


Deze opleiding is nu ook GRATIS via NL leert door te volgen. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

De deelnemer leert hoe hij de rol van de praktijkopleider kan invullen, hoe goede instructie wordt gemaakt en gegeven, welke begeleidingsstijlen er zijn, welke begeleidingsinstrumenten en werkvormen kunnen worden toegepast en hoe medewerkers beoordeeld kunnen worden.

Na afronding van het traject kan de deelnemer een goede instructie maken en geven en kan hij verschillende begeleidingsstijlen herkennen en toepassen. Tevens is hij zich bewust van zijn eigen sterke punten en valkuilen.

Opleidingsvorm

Deze training bestaat uit 4 online workshops, waarin van en met elkaar wordt geleerd. Daarnaast heeft elke deelnemer 2 individuele coaching sessies, om zo nog specifieker aan de eigen ontwikkeling te werken.

loader