Live Learning voor monteurs en operators


Live Learning is een nieuwe manier van leren waarbij de voordelen van klassikaal les en online leren worden gecombineerd. De lessen worden gepland op een vaste dag en tijdstip met dezelfde docent. Net zoals bij les in een fysiek klaslokaal. Maar nu is de les digitaal vanaf iedere locatie te volgen. Fijn als je gehecht bent aan structuur en via de geplande lessen kun je je opleidingsprogramma goed in de hand houden.

Bij sommige opleidingen geeft de docent les in het klaslokaal op een locatie. Naast een aantal cursisten in de klas, sluiten de Live Learning cursisten digitaal aan bij de les. Ideaal als de locatie van jouw gekozen opleiding veel reistijd heeft.

Live learning is dé manier van leren van de toekomst, die aansluit bij het drukke leven van technici. Van operator tot monteur tot veiligheidskundige. Via Live learning is het volgen van de opleiding goed te combineren met werk en privé.

Dààrom kies je voor Live Learning:De lessen zijn vanaf iedere locatie te volgen. Zonder reistijd dus en op een zelf gekozen geschikte locatie. Daarnaast is er een online docent die 40 uur per week klaar zit voor vragen over de lesstof.Natuurlijk wordt je ook individueel begeleid door onze docenten. Bij een Technicom opleidingslocatie kun je terecht voor persoonlijke begeleiding. Bekijk onze opleidingslocaties op de contactpagina.Leren vindt voor een belangrijk deel op de werkplek plaats door het uitvoeren van realistische praktijkopdrachten. De Technicom praktijkbegleider beoordeelt de ingeleverde opdrachten en bezoekt de cursist op de werkplek. Voor leerlingen die niet in de praktijk kunnen oefenen organiseren wij extra practicumdagen door het land.Theorie-examens worden digitaal afgenomen onder toezicht van een examinator en hiervoor kun je terecht bij een opleidingslocatie naar keuze. Praktijkexamens worden afgenomen op de werkplek.

Dit zeggen onze cursisten

Hadil (monteur)

"Het voordeel is na werk de les thuis volgen en met de opnames kan ik altijd terugkijken als ik iets in de lesstof moeilijk vond of als ik niet aanwezig kon zijn op een dag."

Sergio (monteur)

"Onze docent is altijd bereid om dingen telkens opnieuw uit te leggen. Wij kunnen hem ook benaderen buiten lestijden middels mail en app. Bij leren op afstand is het altijd moeilijker om even snel te schakelen en de instelling van de docent helpt er zeker bij."

Maarten (operator)

"Door Covid-19 heb ik al kunnen ervaren hoe het is om digitaal een klassikale les te volgen. De docent houdt goed rekening met de cursisten in de klas en online. Ook de vragen vanuit de klas zijn voor de online cursisten goed te verstaan."

Meer info en uitleg?

RSC Hoogvliet - Marisa van der Wulp
010-2313738
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RSC Heerenveen, Elst, Wormerveer - Tony Demelinne
06-13133128
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Martin de Ruig - docent Live Learning

"Live Learning is de vernieuwing die bijdraagt aan innovatie in het onderwijs. Les volgen met klasgenoten uit heel het land brengt ervaringen bij elkaar die je met lokale groepen niet hebt. Misschien is je eerste gedachte dat er geen contact onderling is. Niets is minder waar! Door gebruik te maken van brainstormkamers spelen wij optimaal in op de samenwerking."

loader