Succesvol projectwerk

De opleiding Succesvol projectwerk is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over projectmatig werken, projectmanagement en hoe je zelf succesvol kunt zijn in projecten. In deze opleiding leer je welke elementen nodig zijn voor een geslaagd project en hoe jij daarin optimaal tot je recht komt.

Doel van de opleiding

Projectmatig werken is overal. Maar hoe doe je dit nu succesvol? Niet alleen de projectleider is verantwoordelijk voor een goede uitkomst van een project, ook de projectmedewerkers en de omgeving spelen een belangrijke rol. Maar het is vervelend als je niet goed weet wat een project is, wat projectmatig werken is en wat er van jou verwacht wordt binnen het projectteam. Het maakt dat je twijfelt of je het goed doet en of jouw bijdrage wel waardevol is. Deze opleiding is bedoeld om je inzicht te geven in wat een project is en je de skills te leren om succesvol te functioneren in een project, zodat je je rol met vertrouwen vervult

Lesdata:
Op aanvraag.

Locaties:

De opleiding (lessen en gesprek) wordt online verzorgd.

Bijzonderheden:

De lesdata bestaan uit drie online (groeps)lessen en één individueel begeleidingsgesprek. Op lesdag 4 ben je niet de volledig dag aanwezig, maar alleen op het tijdslot (van een uur) van jouw gesprek. Tijdens lesdag 1 krijg je dat tijdslot te horen. Deelname aan de 3 lessen en het gesprek (les 4) is verplicht.

Opleidingsduur:

4 weken

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 24 uur.

Instroomeisen:

Er zijn geen instroomeisen voor deze opleiding.

Studiebenodigdheden:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een telefoon, tablet, laptop of PC met camera en een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen.

De kosten bedragen € 640,-- (excl. BTW)

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

De belangrijkste onderwerpen van deze opleiding zijn:

✔ De basis van projecten: projectmatig werken, vormen, voorstel en plan, projectbeheersing ✔ Taken en verantwoordelijkheden in de projectorganisatie; wat is jouw rol ✔ Tools om jouw toegevoegde waarde als projectteamlid te vergroten ✔ Samenwerken binnen het projectteam ✔ Deelnemen in projecten naast je andere werkzaamheden ✔ Praktijksituaties en -voorbeeldenNa afronding van de opleiding heb je een persoonlijk actieplan hoe je de opleiding kan gaan toepassen in je dagelijkse praktijk.

Opleidingsvorm

Er zijn drie online (groeps)lessen waarin theorie wordt behandeld, praktische voorbeelden worden besproken en gezamenlijke groepsopdrachten worden gedaan.

Na de lessen ga je zelf aan de slag met opdrachten om het geleerde direct toepassing te geven.

In les 1 is aandacht voor het bepalen van je persoonlijke leerdoelen. In de opdrachten zet je dat om in een persoonlijk actieplan. In week 4 heb je een persoonlijk begeleidingsgesprek waarin je feedback krijgt en vragen kan stellen. Het actieplan kan je daarna meenemen in je dagelijkse praktijk.

loader