Operations Management

Operationeel leidinggevenden in de techniek zijn vaak doorgegroeid vanuit een technische functie. Zij beschikken vaak al over de juiste kennis van het bedrijf, de processen en de producten. Leiding geven vraagt echter ook om andere kwaliteiten. De opleiding Operations Management is opgezet met een aantal bedrijven uit de industrie. De deelnemer krijgt inzicht in zijn eigen effectiviteit en leert methodieken om deze te verbeteren. De opleiding Operations Management is specifiek bedoeld voor (aankomend) leiding gevende in een technische of industriële omgeving.

Startdata:  
Klassikaal: Hoogvliet medio september 2022
Lestijden: 16:30 – 21:00 uur (één keer per twee weken les)
Duur: 9 maanden
Incompany: direct
Bijzonderheden: de opleiding is ook als de opleiding Technisch Leidinggevende te volgen.
Klassikaal: € 3.450,- (excl. BTW)
Incompany: op offertebasis

Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen?

Operations Management: managementvaardigheden voor in de ploeg

Wat betekent leidinggeven in een proces- of productieomgeving? Welke rol spelen leidinggevenden in een ploegendienstomgeving? Hoe kan ik processen goed laten verlopen en wat heb ik nodig om deze te optimaliseren? Wat is het aandeel van mensen in onze processen en hoe motiveer ik hen om organisatiedoelstellingen te bereiken? De Technicom Operations Management opleiding geeft antwoord op deze en andere vragen over leidinggeven. Operationeel leidinggeven betekent inspireren, motiveren, stimuleren en ondersteunen, maar ook beleid kunnen vertalen naar en toepassen in de praktijk. In onze operationeel management opleiding werkt uw medewerker aan deze managementvaardigheden. Dat doen we door te starten met persoonlijke ontwikkeling, daarna te kijken naar het bevorderen van teamprestaties en vervolgens te werken aan organisatiedoelstellingen. Deze complete leergang Operations Management maakt van uw medewerker een moderne teamleider die oog heeft voor mensen en processen.

Beter leiderschap begint bij jezelf: het fundament van onze opleiding Operations Management

In onze opleiding Operations Management leren mensen operationeel leidinggeven door een combinatie van theoretische verdieping, interactieve workshops, discussie over praktijkcasussen en persoonlijke praktijkopdrachten. De leergang is specifiek gericht op leidinggeven in de industrie en geschikt voor mensen die beginnend leidinggevende zijn of die willen ontdekken of leidinggeven bij hen past. Wij hebben de opleiding Operations Management ontworpen op basis van de Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap (Stephen Covey), vanuit onze overtuiging dat beter leiderschap begint bij jezelf. De trainers die deze operationeel management opleiding verzorgen, hebben ruime ervaring in een leidinggevende functie in de industrie – als plant manager bijvoorbeeld. Bovendien hebben zij uitgebreide kennis van managementtheorieën. Met prikkelende en herkenbare voorbeelden brengen zij de theorie naar de praktijk. Waardevol, interessant en prima toepasbaar in het dagelijks werk.

✔ Vaste startmomenten (september/februari) door het hele land ✔ Vaste structuur met ingeplande les- en examenmomenten ✔ lessen volgen samen met andere cursisten ✔ Individuele voortgangsgesprekken

✔ Starten op elk moment ✔ Lesvorm en -planning aan te passen aan bedrijf ✔ Inhoud van de opleiding aan te passen aan bedrijf

Meer informatie over opleidingsvormen van onze operator opleidingen?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Het gewenste resultaat met de juiste opleidingsvorm

Onze Operations Management opleiding is in heel Nederland te volgen, in verschillende opleidingsvormen. Bij iedere vorm krijgen cursisten intensieve studiebegeleiding van een eigen docent. Bijna al onze cursisten behalen in één keer hun diploma door deze extra aandacht in onze opleiding Operations Management!

Inhoud opleiding

In de opleiding Operations Management zijn de theorie en praktijk nauw met elkaar verweven. In de praktijk worden de volgende thema’s behandeld:


✔ persoonlijke leiderschapsvaardigheden en –stijlen ✔ communiceren en beïnvloeden ✔ presenteren en rapporteren ✔ productkwaliteit ✔ feedback geven en motiveren ✔ instrueren en begeleiden ✔ optimaliseren van teamprestaties ✔ behalen van organisatiedoelstellingen

Starten met de Operations Management opleiding?
Belangrijk om te weten:

✔ Deze leergang is met name geschikt voor operators C die zich willen ontwikkelen bijvoorbeeld wachtchef of teamleider. ✔ Starten is mogelijk met een relevant mbo-diploma op niveau 3 of een gelijkwaardig werk- en denkniveau. ✔ In een persoonlijk intakegesprek bespreken we of deze opleiding bij de ontwikkeling en ambities van de cursist past. ✔ Het naar behoren maken van drie opdrachten en het verzorgen van een eindpresentatie is nodig voor het ontvangen van een certificaat.

loader