Krachtige content voor online cursussen

De opleiding Originele (online) cursussen opzetten is bedoeld voor mensen die expert zijn in hun eigen vakgebied en hun expertise willen delen in een cursus. In deze opleiding leer je hoe je een goede (online) cursus opzet, die boeiend is voor jouw deelnemers en waar ze daadwerkelijk wat van leren.

Doel van de opleiding

Als je een expert bent in je eigen vakgebied is het leuk om jouw expertise te delen in een cursus. Je hebt dan materialen nodig, de content, die een deelnemer gebruikt bij de cursus. Maar hoe pak je dat aan? Hoe maak je van jouw content krachtige content? Hoe zorg je dat het materiaal goed aansluit bij de deelnemer? Hoe kan je alles wat in jouw hoofd zit op een duidelijke manier overbrengen? Het doel van deze opleiding is om je daar handvatten voor te geven, zodat je met vertrouwen de content voor je eigen cursus maakt.

Lesdata:
Op aanvraag.

Locaties:

De opleiding (lessen en gesprek) wordt online verzorgd.

Bijzonderheden:

De lesdata bestaan uit drie online (groeps)lessen en één individueel begeleidings¬gesprek. Op lesdag 4 ben je niet de volledig dag aanwezig, maar alleen op het tijdslot (van een uur) van jouw gesprek. Tijdens lesdag 1 krijg je dat tijdslot te horen. Deelname aan de 3 lessen en het gesprek (les 4) is verplicht.

Opleidingsduur:

4 weken

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 24 uur.

Instroomeisen:

Er zijn geen instroomeisen voor deze opleiding.

Studiebenodigdheden:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een telefoon, tablet, laptop of PC met camera en een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen.

De kosten bedragen € 640,-- (excl. BTW)

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

In de opleiding kies je één onderwerp uit waar jij mee aan de slag gaat. Dat onderwerp ga je stap voor stap uitwerken.

De belangrijkste onderwerpen van deze opleiding zijn:

✔ Het bepalen van ‘de grenzen’ van je onderwerp: zorgen dat je deelnemer precies datgene leert wat nodig is. ✔ Structuur aanbrengen in je inhoud zodat het goed te volgen is door je deelnemer. ✔ De inhoud aantrekkelijk maken, zodat je deelnemer geboeid blijft.Na afronding van de opleiding heb je één onderwerp uitgewerkt tot materiaal dat je daadwerkelijk kan gebruiken. En, je weet hoe je de stappen die je daarvoor gezet hebt in de toekomst toe kan passen voor nieuw materiaal.

Weet je nog niet welke content je nodig hebt omdat je nog niet weet hoe je je cursus op wil zetten? Kijk dan eens bij de opleiding Originele (online) cursussen opzetten.

Opleidingsvorm

Er zijn drie online lessen waarin je gaat leren wat ervoor zorgt dat content goed is.

Tijdens en na de lessen maak je opdrachten. Daarin ga je aan de slag met het maken van je eigen content. Je kiest één item uit waarmee jij aan de slag gaat. Na de drie lessen heb je daar de basis voor klaar.

Jouw content is de input voor het individuele (online) gesprek in week 4. De docent neemt vooraf jouw uitwerking door. Tijdens het gesprek krijg je feedback en is er gelegenheid voor jou om vragen te stellen aan de docent.

loader