Energietransitie vraagt om groeiend aantal technische vakkrachten

Ontwikkeling / 18 januari 2024

De volop in beweging zijnde energietransitie zorgt voor een groeiende vraag naar technische vakkrachten. Het streven naar duurzaamheid en de overgang naar nieuwe energiebronnen leiden tot een aanzienlijke toename van technologische ontwikkelingen en innovaties in de energie-industrie. Hiermee groeit ook de behoefte aan gespecialiseerde technische experts die installatie- en onderhoudswerkzaamheden vakkundig kunnen uitvoeren.

Tekort aan gekwalificeerd personeel vereist gerichte opleidingen

Het huidige tekort aan gekwalificeerde technische vakkrachten vormt een uitdaging voor de energietransitie. Om deze uitdaging aan te gaan, zijn doelgerichte opleidingen cruciaal. Wij ontwikkelen op dit moment een heel nieuw aanbod hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe mbo-opleiding Monteur Energietransitie of opleidingen over waterstof.

De opleidingen voor Assistent monteur Warmtepompen en Assistent monteur Zonnepanelen hebben wij inmiddels aan ons standaard aanbod toegevoegd.
Deze opleidingen zijn gericht zijn op de nieuwe technologie├źn en energievormen. Zo kunnen cursisten die een certificaat of diploma behalen naadloos integreren in de steeds veranderende en veeleisende energiemarkt.

Bekijk het opleidingsaanbod

Toekomstbestendige opleidingen als sleutel tot succes

Technologische vooruitgang en veranderingen in de energiemarkt zullen blijven plaatsvinden, en het is van groot belang dat opleidingen flexibel en aanpasbaar zijn. Wij werken samen met bedrijven in de industrie om onze opleidingen blijvend af te stemmen op de behoeften van de energietransitie waardoor de arbeidsmarkt kan worden voorzien van gekwalificeerde technische vakkrachten.

Telefonisch contact voor meer info? Laat je gegevens achter.

Gerelateerde nieuwsberichten