Begeleidersvaardigheden

Het opleiden van vakmensen gebeurt voor een belangrijk deel op de werkplek. De interne begeleider heeft hierbij een sleutelrol. In deze training komen de vaardigheden die daarvoor nodig zijn uitgebreid aan bod. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn communicatie, instrueren, begeleiden, coachen, ondersteunen, delegeren, beoordelen en feedback geven.

De duur is afhankelijk van de behoefte en kan variëren van 1 tot 5 dagdelen.

De training wordt op aanvraag ingepland op locatie Hoogvliet of op iedere andere gewenste locatie.

Deze training is geschikt voor o.a. mentoren, praktijkopleiders, technische trainers, instructeurs en opleidingsfunctionarissen.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de duur van de cursus en worden op offertebasis gegeven.

Neem contact met ons op voor een offerte op maat.Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

Onderwerpen die in de workshops aan bod kunnen komen zijn:

✔ de rol van de praktijkopleider ✔ communicatie ✔ het leerproces ✔ het ontwerpen en geven van een goede werkinstructie ✔ begeleidingsstijlen ✔ coachen ✔ delegeren ✔ feedback geven ✔ beoordelen van medewerkers ✔ zelfstandig werken ✔ samenwerken

Na deze training kan de cursist:

✔ de eigen ontwikkeling vormgeven ✔ medewerkers ondersteunen in hun ontwikkeling ✔ medewerkers begeleiden tijdens hun opleiding

Opleidingsvorm

Deze training Begeleidersvaardigheden heeft een competentiegerichte insteek. Het uitgangspunt is dat het leren van de deelnemer altijd gekoppeld is aan de eigen praktijk.

De training bestaat uit 1 tot 5 klassikale workshops, afhankelijk van de behoefte, waarin van en met elkaar wordt geleerd. De training wordt ondersteund door een reader.

loader