Logistiek medewerker theorie

In de opleiding Logistiek medewerker theorie wordt gestart met het theoretische lesmateriaal. Deze opleiding kan gevolgd worden door cursisten die nog geen werkplek in de logistiek hebben. Onze Logistiek medewerker theorie opleiding is in heel Nederland te volgen, in verschillende opleidingsvormen. Bij iedere vorm krijgen cursisten intensieve studiebegeleiding van een eigen docent.

Startdata:  
Individueel: direct starten in Rotterdam, Heerenveen, Elsloo, Elst, Zaandam of Terneuzen
Incompany: direct
Duur: 1 jaar
Klassikaal: € 2.250,- (excl. BTW)
Individueel: € 2.250,- (excl. BTW)
Incompany: op offertebasis


Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen?

Logistiek medewerker: een hardwerkende schakel in de goederenstroom

Zonder logistiek staat alles stil. Voor een logistiek medewerker is het dus de uitdaging om de goederenstroom zo goed mogelijk te laten verlopen: hoe komen goederen van de ene naar de andere plek? In de opleiding Logistiek Medewerker draait het om het accuraat uitvoeren van taken als laden, lossen, verplaatsen, sorteren en ompakken van goederen. Daarnaast staat werken met geautomatiseerde systemen en interne transportmiddelen centraal in onze opleiding Logistiek Medewerker. Bij een soepel logistiek proces spelen tijd en kosten immers een belangrijke rol, maar ook veilig vervoer zonder kwaliteitsverlies van de producten. Allemaal aspecten die aan bod komen in onze logistieke opleidingen. Mensen die het logistieke proces goed overzien en die hun eigen rol als schakel in de goederenstroom goed invullen: dat is het resultaat van de Technicom opleiding Logistiek Medewerker.

Een logistiek medewerker die logistieke processen leert begrijpen en beheersen

Om het diploma te behalen, wordt de theorie met kennisvragen getoetst. Onze logistieke opleidingen worden verzorgd door docenten met ruime praktijkervaring in het logistieke vakgebied. Zij begeleiden de cursisten op onze opleidingslocaties en via de online leeromgeving en werken met lesmateriaal dat wij in eigen beheer hebben ontwikkeld.

✔ wekelijks online les in een vaste groep ✔ lessen terugkijken via ‘les gemist’ ✔ 40 uur per week beschikking over online docent✔ persoonlijke studiecoach

✔ meerdere medewerkers starten in overleg met de opleiding ✔ voordelig opleiden, vanaf een groep met zes medewerkers ✔ afname toetsen binnen het bedrijf

✔ wekelijks online les in een vaste groep ✔ lessen terugkijken via ‘les gemist’ ✔ 40 uur per week beschikking over online docent✔ persoonlijke studiecoach

Meer informatie over opleidingsvormen van onze logistiek opleidingen?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Behaal het gewenste resultaat met de juiste opleidingsvorm

Onze opleiding Logistiek Medewerker theorie is in heel Nederland te volgen, in twee verschillende opleidingsvormen. In één tot twee jaar is het mogelijk om een officieel erkend mbo-diploma Logistiek Medewerker (niveau 2) te behalen. Iedereen kan snel starten met deze opleiding Logistiek Medewerker theorie en werken in het eigen tempo, onder intensieve begeleiding van ervaren (online) docenten.

Inhoud opleiding

Het zwaartepunt van de opleiding ligt bij de vakinhoudelijke kennis op het gebied van logistiek. Om succesvol te zijn in je beroep is het ook belangrijk dat je wat afweet van veiligheid, milieu en kwaliteit en van communicatie. Daarom zijn deze onderwerpen ook verweven in de theorie lesstof.

✔ Ontvangen van goederen/producten ✔ Opslaan van goederen/producten ✔ Orders verzamelen ✔ Inventariseren voorraad en/of magazijninventaris ✔ Verzendklaar maken van goederen/producten ✔ Laden van goederen/producten

Starten met de Logistiek medewerker theorie opleiding?
Belangrijk om te weten:

✔ Starten is mogelijk zonder specifieke eisen aan de vooropleiding. ✔ Na een gesprek en een intredetoets bepalen we het instroomniveau. ✔ Toetsing vindt plaats door kennistoetsen. ✔ Met het diploma Logistiek Medewerker theorie kan de cursist doorstromen naar de opleiding Logistiek Medewerker (mbo-bbl niveau 2)

loader