Logistiek medewerker
(niveau 2)

In de opleiding Logistiek medewerker zijn de theorie en praktijk nauw met elkaar verweven. Onze Logistiek medewerker opleiding is in heel Nederland te volgen, in verschillende opleidingsvormen. Bij iedere vorm krijgen cursisten intensieve studiebegeleiding van een eigen docent.

Startdata:  
Klassikaal: medio maart 2023 Elsloo
Lestijden: 10.00 - 14.00 of 15.00 - 19.00 uur (shiftconstructie)
Individueel: direct starten in Rotterdam, Heerenveen, Elsloo, Elst, Zaandam of Terneuzen
Incompany: direct
Duur: 1 jaar
Erkende opleidingscode: 25371
Klassikaal: € 3850,- (excl. BTW)
Individueel: € 3850,- (excl. BTW)
Incompany: op offertebasis

Subsidie: De opleiding Logistiek medewerker (niveau 2) komt in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren. Deze bedraagt maximaal € 2.700,-- per jaar. Kijk voor meer informatie op subsidieregeling praktijkleren

Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen?

Logistiek medewerker: een hardwerkende schakel in de goederenstroom

Zonder logistiek staat alles stil. Voor een logistiek medewerker is het dus de uitdaging om de goederenstroom zo goed mogelijk te laten verlopen: hoe komen goederen van de ene naar de andere plek? In de opleiding Logistiek Medewerker draait het om het accuraat uitvoeren van taken als laden, lossen, verplaatsen, sorteren en ompakken van goederen. Daarnaast staat werken met geautomatiseerde systemen en interne transportmiddelen centraal in onze opleiding Logistiek Medewerker. Bij een soepel logistiek proces spelen tijd en kosten immers een belangrijke rol, maar ook veilig vervoer zonder kwaliteitsverlies van de producten. Allemaal aspecten die aan bod komen in onze logistieke opleidingen. Mensen die het logistieke proces goed overzien en die hun eigen rol als schakel in de goederenstroom goed invullen: dat is het resultaat van de Technicom opleiding Logistiek Medewerker.

Een logistiek medewerker die logistieke processen leert begrijpen en beheersen

In de opleiding Logistiek Medewerker (mbo-bbl niveau 2) is het dagelijks werk van de cursist de basis. Op de eigen werkplek maakt de logistiek medewerker diverse functieopdrachten. Leren werkt nu eenmaal het beste door het gewoon te doen. Dat is onze filosofie. Naast praktijkopdrachten zorgen theorielessen voor de nodige achtergrondinformatie en verdieping. Om het diploma te behalen, wordt de theorie met kennisvragen getoetst. De praktijk examineren we met observaties en assessments op de werkplek. Onze logistieke opleidingen worden verzorgd door docenten met ruime praktijkervaring in het logistieke vakgebied. Zij begeleiden de cursisten zowel op hun werkplek als in de online leeromgeving en werken met lesmateriaal dat wij in eigen beheer hebben ontwikkeld. Als geen ander begrijpen zij dat een goede logistiek medeweker die veilig en milieubewust werkt, die knelpunten signaleert, die verbeterpunten aangeeft en die adequaat optreedt bij beschadiging en verlies, van grote waarde is voor uw organisatie.

✔ wekelijks online les in een vaste groep ✔ lessen terugkijken via ‘les gemist’ ✔ persoonlijke studiecoach en vaste praktijkbegeleider

✔ meerdere medewerkers starten in overleg met de opleiding ✔ voordelig opleiden, vanaf een groep met zes medewerkers ✔ inhoud en opdrachten aangepast aan de processen in uw bedrijf

✔ wekelijks online les in een vaste groep ✔ lessen terugkijken via ‘les gemist’ ✔ persoonlijke studiecoach en vaste praktijkbegeleider

Meer informatie over opleidingsvormen van onze logistiek opleidingen?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Behaal het gewenste resultaat met de juiste opleidingsvorm

Onze opleiding Logistiek Medewerker is in heel Nederland te volgen, in twee verschillende opleidingsvormen. In één tot twee jaar is het mogelijk om een officieel erkend mbo-diploma Logistiek Medewerker (niveau 2) te behalen. Iedereen kan snel starten met deze opleiding Logistiek Medewerker en werken in het eigen tempo, onder intensieve begeleiding van ervaren (online) docenten.

Inhoud opleiding

Logistiek medewerker uitgelicht

Vanaf 1 augustus 2016 kent elke mbo-opleiding verplichte keuzedelen. De keuzedelen zijn bedoeld voor verdere verdieping of verbreding. Voor de opleiding logistiek medewerker biedt Technicom verschillende keuzedelen aan, zoals:


✔ Lean en verbetermethodieken ✔ Productielogistiek ✔ Veiligheid & Arbo ✔ Food (levensmiddelen)

Starten met de Logistiek medewerker opleiding?
Belangrijk om te weten:

✔ Starten is mogelijk zonder specifieke eisen aan de vooropleiding. ✔ Na een gesprek en een intredetoets bepalen we het instroomniveau. ✔ Voor het praktijkdeel is een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. ✔ De Subsidieregeling Praktijkleren (maximaal € 2.700,-- per jaar) is van toepassing. ✔ Toetsing vindt plaats door kennistoetsen, praktijkopdrachten, reflectiegesprekken en assessments. ✔ Voor een volwaardig mbo-diploma is het verplicht examen te doen in de vakken Nederlands en Rekenen en te voldoen aan de eisen voor Loopbaan & Burgerschap. ✔ Met het diploma Logistiek Medewerker kan de cursist doorstromen naar de opleiding Logistiek Teamleider (mbo-bbl niveau 3)

loader