Leiderschap in de technische wereld.

Opleidingen / 25 januari 2024

In de techniek en industrie draait het niet alleen om het beheren van projecten, maar ook om het leiden van technisch gespecialiseerde teams. De opleiding tot technisch leidinggevende is dan ook specifiek ontworpen om professionals in de techniek voor te bereiden op de verantwoordelijkheden die leiderschap in deze sector met zich meebrengt.

Anders leidinggeven

Leidinggeven in de techniek verschilt aanzienlijk van kantooromgevingen. Een (aankomend) technisch leidinggevende beschikt vaak over diepgaande technische kennis en is meestal een meewerkend voorman. Als technisch leidinggevende voer je de leidinggevende taken dan ook naast je reguliere werk uit. In onze opleiding ga je aan de slag met plannen, begeleiden, bewaken en communiceren binnen projecten of op afdelingen.

Tijdens de bijeenkomsten is er een stukje theoretische verdieping, volg je interactieve workshops, discussieer je over praktijkcasussen en maak je persoonlijke praktijkopdrachten.

Toepassing in de praktijk

Na het voltooien van de opleiding kan je als technisch leidinggevende de verworven kennis direct toepassen in je werk. Of het nu gaat om het coƶrdineren van technische projecten, het optimaliseren van werkprocessen of het inspireren van technische teams, je weet technische uitdagingen op een strategische manier aan te pakken en oplossingen te implementeren die niet alleen efficiƫnt zijn, maar ook technisch gefundeerd.

In oktober 2024 starten wij met de klassikale opleiding in Hoogvliet. Op onze opleidingslocatie in Terneuzen kun je via individueel op meerdere momenten in het jaar instromen in de opleiding.

Informatie & inschrijven

Gerelateerde nieuwsberichten