Goede werkinstructie maken? Best lastig!

Maatwerk / 15 januari 2024

Je bent vast wel eens op zoek geweest naar een werkinstructie voor een taak op je werkplek, of voor één van je (nieuwe) medewerkers. Of er vertrekt een medewerker met enorm veel kennis, maar dat zit in zijn hoofd en staat niet op papier en gaat daarmee verloren. Het maken van werkinstructies kan een ingewikkelde en tijdrovende bezigheid zijn. Want wat schrijf je op? Welke methode gebruik je? Wie heeft er tijd voor?

Voldoen aan veel criteria

Alle typen werkinstructie volgen hetzelfde principe: Laten zien, uitleggen, verdiepen, verwerken, testen. Door steeds dit principe aan te houden, hoe klein of hoe groot een werkinstructie ook is, borgen we het overbrengen van kennis.

Voor iedere werkinstructie moeten veel criteria bepaald worden, denk aan de doelgroep, de mate van complexiteit en diepgang, de vorm en de manier van ontsluiten.

De ontwikkelaars van Technicom hebben veel ervaring met het maken van vele soorten werkinstructies en kunnen een oplossing bieden voor de vraag binnen jouw bedrijf. Wij gaan graag met je in gesprek, inventariseren de behoefte en adviseren je over de mogelijkheden.

Lees meer over werkinstructies ontwikkelen