VCA Basis en VCA VOL

Veel bedrijven stellen een VCA certificaat verplicht om toegelaten te worden tot hun terrein. Technicom biedt mogelijkheden om een VCA-cursus via e-learning of klassikaal op locatie te volgen.

Kosten:  
E-learning VCA Basis: € 39,-- (excl. BTW)
E-learning VCA VOL: € 49,-- (excl. BTW)
Incompany klassikaal: op offertebasis
   
Examens:
Na het volgen van de cursus schrijf de cursist zich in bij een examenbureau naar keuze. Het examen is niet inbegrepen bij de e-learning.

Behaal het gewenste resultaat met de juiste opleidingsvorm

De VCA cursus bieden wij online (individueel) aan en in een incompany variant. In de online lesomgeving nemen cursisten in hun eigen tempo (maar binnen drie maanden) de lesstof door, waarna zij zich kunnen aanmelden bij een examenbureau naar keuze om het VCA certificaat te behalen. In de Incompany variant kunnen we inhoud deels afstemmen op uw wensen, vanaf een groep met zes medewerkers.

Meer informatie over deze opleiding? Maak een afspraak met één van onze opleidingsadviseurs.

VCA cursus: veiligheidsbewustzijn op de werkplek

Overal in de (proces)industrie stellen bedrijven normen aan veilig werken. En dat is logisch, want een veilige werkomgeving en het verminderen van ongevallen op de werkplek is belangrijk voor iedereen. De Technicom VCA cursus biedt een volledig lesprogramma op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Zo komen onder andere Arbowetgeving, gevaarlijke stoffen, veilig werken met elektriciteit en werken met persoonlijke beschermingsmiddelen aan bod. Met het VCA certificaat zijn medewerkers in de procesindustrie en andere sectoren waar veiligheid belangrijk is, goed voorbereid op het uitvoeren van werkzaamheden met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving. De basiscursus VCA is voor medewerkers die moeten werken op een plek waar een VCA certificaat verplicht is en de VCA VOL cursus is gericht op operationeel leidinggevenden.

Wat leer je in de VCA basiscursus en de VCA VOL cursus?

Bij de Technicom VCA cursus komt de volgende verplichte lesstof aan bod:
✔ Arbowetgeving
✔ Gevaarlijke stoffen en etikettering
✔ Veilig werken met elektriciteit
✔Brand- en explosiegevaar
✔ Werken in besloten ruimten
✔ Werkplekeisen algemeen
✔ Hijs- en hefwerktuigen
✔ Werken op hoogte
✔ Handgereedschap en machines
✔ Persoonlijke beschermingsmiddelen


Is het examen van de VCA basiscursus of VCA VOL cursus met een positief resultaat afgelegd? Dan ontvangen cursisten een VCA certificaat dat 10 jaar geldig is.

Starten met de VCA opleiding?
Belangrijk om te weten:

✔ Starten is mogelijk zonder eisen aan vooropleiding. ✔ Volg als medewerker de VCA basiscursus of de VCA VOL cursus als operationeel leidinggevende.✔ Voor een klassikale (incompany) training kunt u een offerte aanvragen ✔ Een behaald VCA-certificaat is 10 jaar geldig

loader