NEN 3140 VOP (Voldoende Onderricht Persoon)

Veel medewerkers komen tijdens hun werkzaamheden in aanraking met elektriciteit. Ook voor het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden met een beperkt risico. Medewerkers die deze werkzaamheden uitvoeren moeten worden aangewezen tot Voldoende Onderricht Persoon (VOP). Na het volgen van de cursus NEN 3140 VOP (Voldoende Onderricht Persoon) is de deelnemer in staat om eenvoudige elektrotechnische werkzaamheden veilig uit te voeren.

Startdata:  
Individueel: direct starten in de vorm van e-learning
Incompany: direct starten
Duur: 1 dag
 
Kosten:  
Individueel: € 129,-- (excl. BTW)
Inclusief examen op één van onze opleidingslocaties en inclusief certificaat.
Incompany: op aanvraag (maximaal 15 deelnemers)

Wat leer je tijdens de cursus NEN3140 VOP (Voldoende Onderricht Persoon) ?

Tijdens de NEN 3140 VOP cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
✔ Wet- en regelgeving: Arbowet, Arbobesluit en NEN 3140
✔ Basiskennis elektriciteit zoals spanning, stroom, weerstand, kortsluiting
✔ Gevaren van het werken met elektriciteit
✔ Werkprocedures en maatregelen
✔ Apparatuur en gereedschappen
✔ Gebruik van PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen)
✔ Veilig werken in laagspanningsinstallaties
✔ Veiligheid bij het resetten van beveiligingen
✔ Werkaamheden van de Voldoende Onderricht Persoon (VOP)


Als de opleiding bij u in het bedrijf plaatsvindt, kan de cursus NEN 3140 VOP eenvoudig worden aangepast of uitgebreid met andere onderdelen.

Cursus NEN 3140 VOP: Veilig werken aan elektrische installaties

De cursus NEN3140 VOP is voor iedereen bedoeld die geen elektrotechnische achtergrond heeft, maar wel eenvoudige werkzaamheden moet uitvoeren aan elektrotechnische installaties. Procesoperators of monteurs werktuigbouw krijgen vaak te maken met dit soort elektrotechnische werkzaamheden. Ook al zijn de werkzaamheden eenvoudig, de consequenties kunnen groot zijn als de werkzaamheden niet op een juiste wijze worden uitgevoerd. De cursus NEN 3140 VOP begint met de basis: de wetgeving en basiskennis elektrotechniek. Vanuit deze basis wordt de vertaling naar de werkplek gemaakt. Het type werkzaamheden, de geldende veiligheidsprocedures, gereedschappen en apparaten , persoonlijke beschermingsmiddelen en inzicht in welke handelingen een Voldoende Onderricht Persoon wel en niet mag verrichten. Tijdens de opleiding wordt zoveel mogelijk ingegaan op situaties die in de praktijk voorkomen. De cursus NEN 3140 VOP wordt afgesloten met een schriftelijke toets.

Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen?

Starten met de cursus NEN3140 VOP?
Belangrijk om te weten:

✔ Er gelden geen specifieke voor-opleidingseisen om deel te nemen aan de opleiding. ✔ De cursus NEN 3140 wordt afgesloten met een schriftelijke toets. ✔ Bij een voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een Technicom-certificaat NEN 3140 VOP. ✔ De cursus NEN3140 kan worden aangepast of uitgebreid naar elke situatie.

loader