MVK Opleiding

Middelbare Veiligheidskunde (MVK)

Op een veelzijdige en grondige manier alles leren over risico’s en veiligheid? Volg bij Technicom een MVK opleiding met persoonlijke begeleiding, zelf ontwikkeld lesmateriaal en enthousiaste ervaren trainers. De MVK opleiding is recentelijk vernieuwd. Het leren denken en handelen als een veiligheidskundige staat nog meer centraal in de opleiding: minder theorie leren en vooral doen en toepassen.

Startdata:  
Klassikaal: 13 maart 2024 Rotterdam (Hoogvliet)
Lestijden: 9.00-16.30 uur
Incompany: in Hoogvliet of op locatie vanaf 1 persoon
Duur: 9 maanden
(één keer per 2 weken les)
 
Kosten:  
Klassikaal: € 5750,- (excl. BTW)
Betaal je als particulier de opleiding zelf? Dan rekenen wij geen BTW over dit bedrag.

Bij een herkansing van het examen worden aanvullende kosten in rekening gebracht.
Incompany: op aanvraag

In verband met BTW-vrijstelling factureren wij vanuit twee BV's.

Maak kennis met de MVK opleiding van Technicom.

Onze klassikale MVK opleiding start meerdere keren per jaar in Hoogvliet. In een periode van negen maanden maken de cursisten verschillende praktijkopdrachten over relevante en actuele thema’s. De theorielessen en workshops staan in dienst van deze opdrachten. Mensen leren het veiligheidsvak goed kennen door een boeiende combinatie van zelfstudie, theorielessen, workshops en practica, vaardigheidstrainingen en een praktijkonderzoek waarover zij met intensieve persoonlijke begeleiding een eigen onderzoek uitvoeren.

De opleiding telt 17 bijeenkomsten, 2 schriftelijke toetsmomenten en 1 examenmoment voor de scriptieverdediging.

Meer informatie over deze MVK opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Middelbare veiligheidskundige: een professional die risico’s herkent en beheerst.

Hoe vergroten we het veiligheidsbewustzijn van medewerkers? Wat kan er beter op het gebied van veiligheid en hoe pakken we dat aan? Hoe zorgen we dat veiligheidsbeleid handen en voeten krijgt op de werkvloer? Stuk voor stuk belangrijke vragen voor een middelbaar veiligheidskundige. Daarom zijn dit thema’s die prominent aan bod komen in de Technicom MVK opleiding, gericht op werken in een omgeving waar hoge veiligheidseisen gelden. Mensen die onze opleiding volgen vergroten niet alleen hun kennis over wet- en regelgeving, risico’s van gevaarlijke stoffen en methodieken voor risicoanalyse, maar ontwikkelen ook hun communicatieve vaardigheden en adviesvaardigheden. Door het volgen van de Technicom opleiding MVK herkent en beheerst uw medewerker veiligheidsrisico’s, maakt hij of zij veiligheidsbewustzijn vol zelfvertrouwen bespreekbaar en geeft uw medewerker onderbouwd advies over het aanscherpen van veiligheidsbeleid.

Een stevige MVK opleiding boordevol persoonlijke verhalen en voorbeelden.

Mensen leren het beste door te doen. De uitdagingen die iemand iedere dag tegenkomt op zijn of haar werkplek, zien wij als een bron van mogelijkheden tot ontwikkeling. Daarom vormt het dagelijks werk van onze cursisten een belangrijke basis voor de opleiding MVK. Zij voeren discussies en werken samen aan opdrachten op het gebied van veiligheid en risicobeheersing. Zo krijgt het uitwisselen van ervaringen een prominente plek, begeleid door trainers die zelf ook werkzaam zijn (geweest) als veiligheidskundige. Op die manier brengen wij theorie en praktijk héél dicht bij elkaar. Dat komt eveneens terug in de door ons zelf ontwikkelde lesstof. Door mensen intensief persoonlijk te begeleiden en uit te dagen bij het doen van onderzoek en het schrijven van de scriptie, werken we actief aan het vergroten van communicatie-, advies- en onderzoeksvaardigheden. Daardoor neemt ook het zelfvertrouwen toe om binnen het vakgebied van veiligheid goed uit de voeten te kunnen op beleidsniveau en uitvoeringsniveau.

Starten met de Middelbare veiligheidskunde opleiding?
Belangrijk om te weten:

✔ In een persoonlijk intakegesprek bespreken we de toelatingsmogelijkheden. ✔ Toelating is mogelijk met een volwaardig mbo-diploma niveau-4, op basis van voldoende relevante ervaring of met een andere vooropleiding. ✔ Onderzoek doen en het schrijven en verdedigen van de MVK scriptie is een belangrijk onderdeel van de examinering en certificering. ✔ De theorie wordt in twee delen geëxamineerd. ✔ Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een SKO-erkend MVK diploma.

loader