Praktijkopleiding Operator A, B of C

De praktijkopleidingen Operator A, B en C van Technicom zijn bedoeld voor kandidaten die al een theoriecertificaat hebben en nu het volledige mbo-diploma willen halen. Naast het praktijkdeel van de opleiding zijn de verplichte keuzedelen en Nederlands, Rekenen en Loopbaan en burgerschap ook onderdeel van de praktijkopleiding.

Startdata:  
Individueel: direct
Duur: 1 jaar
Locaties: uitvoering praktijk op de eigen werkplek
Operator A praktijk: € 2.700,- (excl. BTW)
Operator B praktijk: € 2.700,- (excl. BTW)
Operator C praktijk: € 3.330,- (excl. BTW)

In verband met BTW-vrijstelling factureren wij vanuit twee BV's.


Meer informatie over onze praktijkopleidingen of andere vragen?

Praktijkopleiding: van theoriecertificaat naar operator mbo-diploma

Kennis komt pas echt tot leven in de praktijk. De praktijkopleidingen Operator A, B en C van Technicom zijn bedoeld voor iedereen die al een theoriecertificaat heeft en nu het volledige mbo diploma wil halen. De functieopdrachten en praktijkproeves zijn identiek aan die van de volledige mbo opleiding Operator A, B of C. In de praktijkopleiding worden competenties ontwikkeld die een operator nodig heeft in de praktijk. Onze praktijkopleiding is zo vormgegeven dat ze aansluiten bij de dagelijks werkzaamheden van een operator. De kennis uit de theorieopleiding wordt direct toegepast in de praktijk. De cursist leert zo beter installaties bedienen en processen beheersen en analyseren.

Operator praktijkopleiding om kennis te laten werken

De praktijkopleiding wordt uitgevoerd op het bedrijf. De opleiding wordt doorlopen aan de hand van functieopdrachten. Dit zijn praktijkgerichte opdrachten die op en om de werkplek uitgevoerd dienen te worden. Tijdens de opleiding wordt de cursist begeleid door een mentor uit het bedrijf en een praktijkbegeleider van Technicom. De praktijkbegeleider van Technicom bezoekt de cursist geregeld op de werkplek, bewaakt de voortgang, bespreekt de inhoud met cursist en mentor en bereidt de cursist voor op praktijkproeves. De praktijkopleiding van de operator A opleiding en de operator B opleiding bestaan uit een aantal functieopdrachten. De operator C praktijkopleiding bestaat uit functieopdrachten, een aantal workshops en een onderzoeksopdracht. De opdrachten en de scriptie zijn erop gericht om kennis in de praktijk toe te passen.

✔ Starten op elk moment ✔ Zelfstandig aan de praktijk werken, begeleid door vaste praktijkbegeleider ✔ Flexibiliteit in het programma met een persoonlijke studieplanning

Meer informatie over opleidingsvormen van onze operator opleidingen?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

-

Het gewenste resultaat met de juiste opleidingsvorm

Onze Operator opleidingen zijn in heel Nederland te volgen, in verschillende opleidingsvormen. Bij iedere vorm krijgen cursisten intensieve studiebegeleiding van een eigen docent. Bijna al onze cursisten behalen in één keer hun diploma door deze extra aandacht in onze opleiding procestechniek!

Starten met een praktijkopleiding?
Belangrijk om te weten:

✔ Starten met de Operator A of B praktijkopleiding is mogelijk met een theoriecertificaat voor de Operator A en B opleiding. ✔ Starten met de Operator C praktijkopleiding is mogelijk met een Operator B diploma en een Operator C theoriecertificaat. ✔ Voor het praktijkdeel is een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. ✔ Toetsing vindt plaats door praktijkopdrachten, reflectiegesprekken en proeven van bekwaamheid. ✔ Voor een volwaardig mbo-diploma is het verplicht examen te doen in de vakken Nederlands, Engels (alleen voor C), Rekenen, de verplichte keuzedelen en bovendien te voldoen aan de eisen voor Loopbaan & Burgerschap.

loader