Meewerken in de productie
MBO-certificaat

Als medewerker in de productie help je mee om te zorgen dat het productieproces in een fabriek goed verloopt. Als er iets mis dreigt te gaan, kun je dat signaleren en kun je ingrijpen of melding maken bij iemand die in kan grijpen. Daarbij maak je gebruik van diverse controle- en bedieningsapparatuur.

De werkzaamheden van een medewerker in de productie zijn vooral procesgericht. Een medewerker in de productie werkt in een procesmatige productieomgeving.

Opleidingsgegevens:  
Locatie: Online
Startdatum: direct
Duur: 8 maanden
Diploma/certificaat: mbo-2 certificaat "Meewerken in de productie"
Erkende opleidingscode: C0023

Klassikaal: € 3.150,- (excl. BTW)
Individueel: € 3.150,- (excl. BTW)
Incompany: op offertebasis


Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen? Neem contact met ons op

Wat is het mbo-certificaat Meewerken in de productie?

De opleiding Meewerken in de productie is een onderdeel van de mbo-opleiding Mechanisch operator A. Meewerken in de productie is door het Ministerie van Onderwijs erkend als mbo-deelopleiding en is gewaardeerd met een wettelijk erkend mbo-certificaat. Mbo-certificaten kunnen niet zomaar worden uitgegeven. Onderwijsinstellingen kunnen samen met bedrijven en brancheorganisaties bij de Minister een verzoek indienen tot het erkennen van een mbo-deelopleiding. Inmiddels is dit mbo-certificaat goedgekeurd door de Minister en is het een erkende mbo-kwalificatie.

Voordelen mbo-kwalificatie

Een mbo-kwalificatie heeft verschillende voordelen. Er wordt heel gericht opgeleid naar een behoefte van de markt: alleen dat stuk uit de volledige mbo-kwalificatie wat nodig is. Voor de deelnemer die de opleiding volgt, heeft een mbo-certificaat meer arbeidsmarktwaarde dan zomaar een certificaat: het is in de wet erkend als officieel certificaat, maar wordt ook als waardevol beschouwd door de brancheorganisaties en bedrijven.

De cursist leert ervoor te zorgen dat de productienormen gehaald kunnen worden doordat hij de productieprocessen beheerst, doorziet en inzicht heeft in de kwaliteit van het geleverde werk. Daarnaast leert hij werkwijzen waarmee de productie ongestoord door kan gaan en de stilstand van machines en apparatuur tot een minimum wordt beperkt. Na afronding van de opleiding Meewerken in de productie is de cursist breed inzetbaar.

De opleiding Meewerken in de productie is een opleiding waarbij theorie gecombineerd wordt met praktijk. De theorie wordt getoets door middel van kennistoetsen en gedurende de opleiding maakt de cursist praktijkopdrachten die beoordeeld worden door de praktijkbegeleider van Technicom. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkcasus en een praktijkexamen.

Als medewerker in de productie word je opgeleid om breed inzetbaar te zijn. De opleiding sluit nauw aan op de praktijk en is vooral gericht op het leren door doen.

De opleiding Meewerken in de productie is vooral bedoeld voor ...

Afhankelijk van je persoonlijke belangstelling, vermogens en ervaring is het mogelijk door te groeien naar Mechanisch operator A. Bovendien is het mogelijk over te stappen naar een andere sector binnen de procesindustrie.

Meer informatie over van het mbo-certificaat Meewerken in de productie? Maak een afspraak met één van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud opleiding

In de opleiding Meewerken in de productie zijn praktijk en theorie nauw met elkaar verweven. Er wordt steeds de koppeling gemaakt tussen theorie en praktijk.

De volgende onderwerpen komen aan de orde in de opleiding:

✔ Veiligheid en milieu ✔ Proces- en productkennis ✔ Procesvoorbereiding ✔ Procesopstart ✔ Procesbediening en -bewaking ✔ Afronding werkzaamheden

Starten met de opleiding Meewerken in de productie?
Belangrijk om te weten:

✔ er is geen formele vooropleidingseis ✔ in een intake wordt bepaald of de kandidaat deel kan nemen ✔ de opleiding wordt afgesloten met het erkende mbo-certificaat Meewerken in de productie ✔ de opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen; tussentijds worden toetsen en opdrachten gemaakt ✔ de opleiding is onderdeel van de volledige mbo-opleiding Mechanisch operator A (niveau 2) ✔ het behaalde mbo-certificaat geeft vrijstellingen voor onderdelen van de volledige mbo-opleiding

loader