Leidinggeven
De cursus Leidinggeven is vooral geschikt voor operators en technici die leiding geven en vooral willen werken aan hun skills binnen de communicatie, instructie geven en het begeleiden van medewerkers. Deze cursus bevat het praktijkgerichte deel van de volledige MBO-opleiding Technisch leidinggevende.
Doel van de opleiding
Operationeel leidinggevenden in de techniek zijn vaak doorgegroeid vanuit een technische functie. Zij beschikken vaak al over de juiste kennis van het bedrijf, de processen en de producten. Leiding geven vraagt echter ook om andere kwaliteiten. Onderwerpen die aan de orde komen zijn leiderschapsstijlen, het leiden van een projectoverleg, gesprekstechnieken, PDCA-cyclus, timemanagement, werkinstructies geven, presenteren, motiveren en het managen van teams, lastige situaties bespreken en beoordelingsgesprekken voeren.
Hoogvliet:
5 september 2023
19 september, 3, 17, 31 oktober, 28 november, 12 december 2023, 9, 23 januari, 20 februari, 5, 19 maart, 2 april 2024
Terneuzen:
nog te bepalen
Incompany:
direct starten
De opleiding duurt 10 maanden met één les per vier weken.
Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze cursus bedraagt 687 uur.
Instroomeisen:
Instromen kan met een vooropleiding op MBO 3-niveau. Indien de kandidaat hier niet over beschikt, wordt een assessment afgenomen.
Vrijstelling:
Deze deelopleiding geeft mogelijkheden tot vrijstelling voor de opleiding Technisch Leidinggevende.
De kosten bedragen € 2.800,-- (excl. BTW)
Incompany: op offertebasis
Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.
Inhoud van de opleiding
De belangrijkste onderwerpen binnen deze cursus zijn leidinggeven, instrueren van medewerkers en communicatie.
Na afronding van het traject geeft de deelnemer op passende wijze leiding aan zijn team en kan daarbij de medewerkers instrueren, begeleiden, motiveren en beoordelen. Daarnaast kan hij effectief presenteren en zijn team managen.
De opleiding bestaat uit 13 praktijkworkshops, drie bijbehorende praktijkopdrachten, een evaluatiegesprek en vier praktijkopdrachten voor het examen. Als de deelnemer later besluit alsnog de gehele opleiding Technisch leidinggevende te volgen, kan vrijstelling aangevraagd worden voor deze onderdelen binnen de opleiding.
Opleidingsvorm
De cursus Leidinggeven bestaat uit 13 praktijkworkshops. De praktijkopdrachten, examendocumenten en ondersteunende theorie voor deze workshops zijn online beschikbaar in de digitale leeromgeving van Technicom.