Trainingssimulator afvalenergiecentrales

Niveau: MBO 4+

Voor de afvalenergiecentrales is een simulator gebouwd waarmee je je beroepsvaardigheden kunt trainen in een veilige omgeving. De trainingssimulator omvat de processen die in de centrales voorkomen en sluit aan op de leerlijn Productietechnicus. Op de simulator leer je over de processen die zich afspelen in energiecentrales en hoe deze processen beïnvloed kunnen worden. Je kunt hiermee aan de slag als beginnend operator maar ook als ervaren operator. Voor beginnende maar ook meer ervaren operators is de doelstelling om meer inzicht te krijgen in de in- en uitbedrijfname en ook een breder inzicht in de processamenhang te krijgen. Voor de ervaren operators richt de training zich op het analyseren en verhelpen van storingen en verdieping van kennis.

Deze opleiding is onderdeel van een branchekwalificatiestructuur.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bekijk alle brancheopleidingen
Locatie: Engie - Maxima-centrale
IJsselmeerdijk 101, 8221 RC Lelystad

Uitvoering: Engie
(Inschrijven kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Max. aantal deelnemers: 3

Duur: per sessie maximaal twee dagen

Beoordeling:
Er vindt een evaluatie plaats die gedeeld wordt met trainingsverantwoordelijke van het deelnemende bedrijf, verdere beoordeling is in ontwikkeling.

€ 575,- (excl. BTW) per persoon per dag

Annuleringsvoorwaarden:
Tot 3 weken voor aanvang: kosteloos
Tussen 3 weken en 1 week voor aanvang: 50%
Binnen 1 week voor aanvang: 100%

Meer informatie over de trainingssimulator afvalenergiecentrales? Maak een afspraak met Marisa van der Wulp via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010 - 231 37 38.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor productietechnici (ook wel werktuigkundigen genoemd) die werken met ketel-turbine-installaties in afvalenergiecentrales (AEC’s). Een vooropleiding op minimaal MBO4-niveau in een relevante richting is vereist. Een alternatief hiervoor is een vakbekwaamheidsbewijs of EVC dat aantoont dat de vereiste voorkennis aanwezig is (essentieel)


Na het succesvol doorlopen van de training kun je:
✔ de installatie succesvol in- en uitbedrijf nemen; ✔ de processen in samenhang bezien; ✔ bewaken en handhaven van uitstootgrenzen welke in een milieuvergunning vastliggen; ✔ de juiste snelheid van afval inregelen afhankelijk van de gewenste vermogensuitwisseling met het hoogspanningsnet.

Afhankelijk van het instroomniveau bestaat een training uit diverse simulatorsessies.




Inhoud van een tweedaagse training

Dag 1: Omgang met DCS-systeem en uitvoering van de installatie:
✔ Gebruik van de schermen ✔Invullen lijst met proceswaarden ✔ Starten van de installatie



Dag 2: Vervolg van inbedrijfname:
✔ Identificeren van de kritische hold-points gedurende een start ✔ Synchroniseren van de generator, rekening houdend met de thermische stress opbouw in de stoomturbine ✔ Verstoringen ✔ Evaluatie

Dit is een mogelijke inhoud. De inhoud wordt afgestemd op de ervaring van de deelnemers en de vooraf ingebrachte leerdoelstellingen. Hiervoor zijn diverse trainingsscenario’s.

Starten met de trainingssimulator afvalenergiecentrales?
Belangrijk om te weten:

✔ Het minimale vooropleidingsniveau is een relevante MBO-4 opleiding zoals werktuigbouwkunde, elektrotechniek, scheepswerktuigkundige, procestechniek, operationele techniek (afhankelijk van de afstudeerrichting). ✔ Geschikt voor beginnende maar ook voor meer ervaren operators.

loader