Lean in de fabriek (Green belt)

Als professional in de fabriek ben je verantwoordelijk voor een (deel) proces. Een functie waarin veiligheid, kwaliteit en het reduceren van verliezen tot jouw kerntaken behoort. Maar hoe zorg jij er voor dat je deze kerntaken zo goed mogelijk vervult?

De training Lean in de fabriek gaat jou daarbij helpen. Samen met oud Plantmanager en specialist Martin Schenkel zorgen wij voor een training die direct toepasbaar is op de onderwerpen: veiligheid, kwaliteit en het reduceren van verliezen. Ben jij klaar om zelf de eerste stap te zetten?

Startdatum:
1e les wo 16-11-2022
2e les do 15-12-2022
3e les wo 18-01-2023
4e les wo 15-02-2023

Coachingsessies:
deze worden wekelijks in groepsverband gehouden met de docent

Opleidingsduur:
4 maanden

Locaties:
De coachingsessies worden online verzorgd. De praktijkdagen vinden plaats in de fabriek, bij de deelnemers. In geval de coronamaatregelen een fysieke ontmoeting onmogelijk maken, zullen we met digitale middelen elkaar ‘bezoeken’ om te leren van elkaar.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 64 uur.

Doelgroep:

De opleiding is bedoeld voor operators, monteurs, wachtchefs en middenkaderfuncties

De kosten voor deze opleiding zijn € 2.950,- excl. BTW


NL leert door cursisten hebben recht op 10% korting.

Inhoud van de opleiding

Tijdens vier praktijkdagen gaan wij gezamenlijk aan de slag met de hoofdonderwerpen:
✔ Value Stream Mapping (VSM) ✔ 5S ✔ Dagelijks verbeteren ✔ Snel leren omstellen (SMED) ✔ Foutvrij en standaard leren werken


Naast de praktijklessen ga jij zelf aan de slag met verbeteropdrachten. Om je hierin optimaal te ondersteunen worden er, naast de praktijkdagen, negen coachingsessies in groepsverband gehouden. We begeleiden je bij het uitvoeren van minimaal 10 verbeteropdrachten op je eigen werkplek die leiden tot concrete resultaten uitgedrukt in veiligheid, kwaliteit of kosten.

Wat kun je na het volgen van de training Lean in de fabriek (Green belt)?

Wanneer je de training Lean in de fabriek hebt gevolgd kun je zelfstandig werken aan de onderwerpen Dagelijks verbeteren, 5S, Omstellen van machines (SMED) en kun jij standaardwerken verder vormgeven op je werkplek. Met de focus op praktijkvoorbeelden speelt de training zich voor 70% af in de praktijk. In de overige 30% zullen we de bijbehorende theorie behandelen. De theorie wordt gekoppeld aan praktijkvoorbeelden die jij zelf als deelnemer inbrengt of voorbeelden die trainer Martin Schenkel uit zijn eigen praktijk voordraagt. Je leert als een professional Lean niet alleen te begrijpen maar ook toe te passen op je eigen werkplek.

loader