Brede verbetermethodieken (K0858)

In de opleiding Brede Verbetermethodieken (Lean) maakt de deelnemer kennis met de lean-filosofie en diverse andere verbetermethodieken.

Doel van de opleiding

Het doel van de opleiding is om op een praktische manier aan de slag gaat met de verschillende verbetermethodieken. Continu verbeteren is onvermijdelijk in de industrie en logistiek. Er is daarom vraag naar personen die op de hoogte zijn van lean en alles wat daarbij hoort.

Startdata:
Direct starten

Locaties:
De opleiding wordt online verzorgd.Opleidingsduur:
De opleiding duurt 6 weken.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 240 uur. Hiervan is 8 uur per week het maken van opdrachten en zelfstudie. De overige tijd wordt besteed aan het toepassen op de eigen werkplek.

Instroomeisen:
Voor deze cursus is een erkende werkplek op niveau 2, 3 of 4 nodig.

Studiebenodigdheden:
De opleiding wordt individueel gevolgd. Je wordt online en op je werkplek begeleid door docent van Technicom. Een telefoon, tablet, laptop of PC met een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen. Tevens dien je een praktijkbegeleider te hebben die je begeleidt op de werkplek.

De kosten bedragen € 1250,-- (examenkosten € 240,-- indien mbo-keuzedeel) (excl. BTW)

Inhoud van de opleiding

In een productiebedrijf is het belangrijk dat de productieprocessen zo efficiënt mogelijk verlopen. Verliezen moeten zo veel mogelijk vermeden worden. In de opleiding Verbetermethodieken leert de deelnemer de werkprocessen in zijn bedrijf te analyseren. De meest gangbare en geschikte methoden en technieken die gebruikt kunnen worden, worden in deze opleiding behandeld.

In de opleiding Verbetermethodieken kijkt de deelnemer naar de processen er in zijn eigen bedrijf. Met behulp van de verschillende verbetermethoden wordt geleerd deze processen te analyseren en de knelpunten of verliezen op te sporen. Daarnaast wordt geleerd om een onderbouwd voorstel te maken om processen of werkmethoden te verbeteren.

Opleidingsvorm

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie kan zelfstandig bestudeerd worden via e-learning, online beschikbare lesmodules, zelftoetsen en praktijkopdrachten. De deelnemer wordt individueel begeleid door een docent.

loader