Eddy Matahelumual

Eddy Matahelumual is één van de vaak geziene gezichten voor de klas. Als docent is hij al meer dan 20 jaar werkzaam bij Technicom. We stellen deze gepassioneerde docent een aantal vragen.

Anno 2024 is Eddy enorm blij dat hij weer terug aan het werk is bij Technicom. Hij heeft met betrekking tot zijn gezondheid twee zware jaren achter de rug en kon zijn inzet en enthousiasme voor het begeleiden van cursusisten niet uitvoeren. Gelukkig zien wij hem inmiddels weer (steeds vaker) met zijn vertrouwde lach en motivatie op onze opleidingslocatie!
 

Hoe ben je het onderwijs ingerold?

Ik ben zeker gerold in het onderwijs. In mijn oude functie bij DSM was ik ook aangesteld om mensen te begeleiden en op te opleiden. Dat vond ik al heel leuk en het paste goed bij me. Tijdens een bijeenkomst bij Technicom bleek dat ik een switch kon maken naar volledig docentschap. Die kans heb ik niet laten liggen. Ik heb me ontwikkeld van (praktijk-) begeleider tot docent met een onderwijsbevoegdheid.

Wat geeft jou de meeste voldoening in je werk als docent?

Mensen gelukkig maken! Dat is een verrijking in je leven. Je kunt cursisten een toekomst geven en ze stimuleren om het diploma te behale¬n. Als je ziet dat ze die eindstreep halen, dan is dat een bekroning op je werk. Zelfs na 20 jaar geeft dat nog steeds kippenvel!

Vertel ‘ns een over een bijzondere situatie in de klas?

We lachen regelmatig in de klas maar ik ook minder leuke dingen meegemaakt. Een cursist moest een operatie ondergaan en zou daarna niet meer verder kunnen met de opleiding. Hij nam toch nog contact met me op voor een leuk gesprek en dat raakte me.

Welke klas is je het meeste bijgebleven?

Mijn eerste traject is me het meest bijgebleven. Het was een traject voor mensen die geen kans op werk meer hadden in de maatschappij. Die klas gingen we met scholing weer kansrijk maken. Het was zo mooi om het geluk in hun ogen terug te zien en ze in een baan terecht te zien komen. Technicom en ik passen om die reden bij elkaar. De kern van Technicom is het bieden van mogelijkheden binnen of naar werk door middel van opleiden. Het blijft ervoor zorgen dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.

Wat maakt jou uniek?

Ik ben gewoon mezelf en ik ben gewoon docent. Niks meer, niks minder. Ik maak tijd voor iedereen en iedereen is belangrijk voor mij.

Beoordeel Technicom

Heb jij Eddy als docent gehad? Heeft Eddy in uw organisatie les gegeven?

Vertel ons in een review over je ervaring in zijn klas!
Klik hier om een Google review te plaatsen.

Review plaatsen