Logistiek teamleider

MBO-diploma niveau 3

In de opleiding Logistiek Teamleider is het dagelijks werk van de deelnemer de basis. Op de eigen werkplek maakt de (aankomend) logistiek teamleider diverse opdrachten. Leren werkt nu eenmaal het beste door het gewoon te doen.

Met de opleiding Logistiek Teamleider vergroot de deelnemer zijn of haar logistieke inzicht en wordt er hard gewerkt aan ontwikkeling van persoonlijke en communicatieve vaardigheden: essentieel om binnen het logistieke proces de balans tussen mensen, middelen en werkzaamheden te bewaren.

Technicom maakt voor deze opleiding gebruik van het lesmateriaal van JijPlus Logistiek.

De opleiding bestaat uit zelfstudie en praktijkbegeleiding. De theorie modules kunnen in eigen tempo doorlopen worden. Deze theorie is de basis voor het maken van de bijbehorende praktijkopdrachten. Deze opdrachten maakt de deelnemer op de werkplek.


Een deelnemer die al (delen van) een logistieke opleiding heeft gevolgd of werkervaring heeft in de branche, kan door een werkplekonderzoek in aanmerking komen voor validering van onderdelen uit de opleiding.
De kosten bedragen € 4.600,-- (excl. BTW)

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

De opleiding Logistiek teamleider bestaat uit de onderstaande modules (bekijk de inhoud per module via deze pagina):

✔ Introductie logistiek ✔ Intern transport ✔ Veiligheid ✔ Goederenontvangst ✔ Voorradbeheer ✔ Orders verzamelen ✔ Verzendgereed maken ✔ Retourlogistiek ✔ Veiligheid voor de teamleider ✔ Communicatie met medewerkers ✔ Leidinggeven in bedrijf ✔ Keuzedeel Brede verbetermethoden en -technieken* ✔ Keuzedeel Levensmiddelen in de logistiek* ✔ Keuzedeel Lean en creatief* ✔ Keuzedeel Integraal ketenbeheer*

* Om een volledig diploma te behalen dient de deelnemer 3 keuzedelen af te ronden.

Om het erkend diploma te behalen moet de deelnemer ook voldoen aan de wettelijk gestelde eisen voor Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap.

Opleidingsvorm

De opleiding is een combinatie van zelfstudie door middel van e-learning (met interactieve moderne onderdelen) en begeleiding in de praktijk. Iedere module wordt afgesloten met een passende praktijkopdracht die wordt beoordeeld door onze praktijkbegeleider. Op de werkvloer heeft de deelnemer een praktijkopleider van het bedrijf nodig om vragen te kunnen stellen mbt de theorie of de praktijkopdrachten.

loader