Tony Demelinne

mystart


“Om bovenaan te blijven staan is spelinzicht, uithoudingsvermogen en speltechniek nodig.Allemaal zaken waar Technicom goed op inspeelt in haar opleidingen.”

Tot 2019 speelde onze collega Tony Demelinne ijshockey op topniveau bij diverse Nederlandse clubs. Inmiddels is zijn gezin uitgebreid naar 2 kinderen en vergen zijn taken bij Technicom meer tijd waardoor hij de keuze heeft gemaakt om het topniveau ijshockey gedag te zeggen. We blikken met hem terug op zijn ijshockey carrière en hoe hij de overstap naar Technicom heeft ervaren.

mystart2
Over zijn succesvolle topsport carrière

“Succesvol zijn als team maakt iedereen sterk.”

Ik heb 16 jaar ijshockey op het hoogste niveau van Nederland gespeeld. Bij mijn laatste club Unis Flyers in Heerenveen trainde ik drie keer per week en speelde wekelijks twee wedstrijden in Nederland en België. Als aanvoerder won ik de Nederlandse beker, Beneleague (competitie met Nederlandse en Belgische teams) en het Nederlands kampioenschap en dat was niet de eerste keer. Ook met clubs uit (mijn geboortestad) Den Haag en Amsterdam heb ik veel sportieve successen gekend.

Hoewel het soms lastig combineren was met mijn werk, heb ik ijshockey geweldig gevonden. Mijn leven heeft altijd in het teken gestaan van sport. Ik rondde het vmbo af en vertrok naar de beste club van Nederland in Amsterdam. Het resultaat van hard werken en veel speelminuten daar, was een overstap naar Charleston Wolverines in de USA. Een heel bijzondere tijd was dat.

Hoe ben jij bij Technicom terechtgekomen?

Het eerste jaar dat ik weer in Heerenveen was, sportte ik nog fulltime. Maar ik realiseerde me dat mijn wereld steeds kleiner werd. Mijn goede vriend Dennis Vollebregt (oud-ijshockeyer en nu collega bij Technicom) stimuleerde mij na te denken over hoe ik mijn talenten buiten het ijshockey goed zou kunnen benutten. Zo kwam ik eerst terecht bij opleider DRVO en in 2014 maakte ik de overstap naar Technicom.

mystart3
Hoe zet jij jouw talenten in?

Zelf ben ik ooit begonnen met een vmbo-diploma, maar een aantal jaar geleden besloot ik weer te gaan leren. Ik heb toen de opleiding Junior Accountmanager gevolgd en afgerond. Ik ben een volhouder en ben leergierig. Dat komt prima van pas in mijn werk. Mensen die in een individueel leertraject zitten, begrijp ik goed. Houd al die ballen maar eens in de lucht: gezin, ijshockey, werk, sociaal leven, opleiding. Maar het is mij gelukt, dus een ander kan dat ook. Daarnaast benut ik mijn kennis en ervaring als aanvoerder van een ijshockeyteam. Ik begrijp de kracht van samenwerking richting één doel en denk niet in ‘ik’ maar in ‘wij’. Dat maakt je sterk in de sport en zo werkt het ook in het bedrijfsleven.

Kent je carrière bij Technicom net zulke successen als in het ijshockey?

Dat laat ik liever over aan onze klanten en cursisten met wie ik samenwerk. Ik ben bij Technicom onderaan de ladder begonnen. In het begin was dat het begeleiden van individuele cursisten in hun opleidingstraject en het coördineren van incompany opleidingstrajecten. Ik voerde o.a. gesprekken met deelnemers en bedrijven over de voortgang van individuele opleidingstrajecten. Vanuit mijn eigen ervaring kon ik een goed luisterend oor bieden en tevens steun en advies geven aan de cursisten. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de functie van Accountmanager voor Noord- en Oost-Nederland. Door mijn kennis en ervaring van de projecten vanuit mijn eerdere rol, ben ik een all-round gesprekspartner voor mijn klanten. Ik zie ernaar uit veel bedrijven en organisaties te kunnen bezoeken om alle ins en outs over opleiden te kunnen vertellen en daarbij het beste advies te geven wat bij de klant past.

loader