Opleiding procestechniek en procesbeheersing

De cursus procestechniek en procesbeheersing is vooral geschikt voor operators en technici die meer kennis van processen en procesbewerkingen willen hebben, maar niet direct een hele mbo-opleiding willen volgen. De cursus procestechniek en procesbeheersing wordt zelfstandig gevolgd. Bij het volgen van de opleiding wordt de cursist begeleid door een (online) docent van Technicom.

Startdata:  
Duur: maximaal 6 maanden
Incompany: direct
Individueel: direct
Individueel: € 995,-- (excl. BTW)
Incompany: op offertebasis
 
De Technicom cursus procestechniek en procesbeheersing behandelt de volledige theorie van deze vakken. Procesbeheersing en procestechniek op niveau operator A en B heeft vier toetsen en op niveauoperator C zes toetsen. Bij het slagen voor de opleiding ontvang de cursist een certificaat van Technicom met de behaalde resultaten. Met dit certificaat kan de cursist vrijstelling krijgen voor de vakken procestechniek en procesbeheersing als hij de volledige operatoropleiding gaat volgen.

Meer informatie over deze opleiding?

Cursus procestechniek en procesbeheersing op niveau A, B en C

De mbo-opleidingen Operator A, B en C bestaan uit verschillende vakken. Procestechniek en procesbeheersing zijn twee van de kernvakken. De cursus procestechniek en procesbeheersing is vooral geschikt voor operators en technici die meer kennis van processen en procesbewerkingen willen hebben, maar niet direct een hele mbo-opleiding willen volgen. De cursus procestechniek en procesbeheersing wordt zelfstandig gevolgd. Bij het volgen van de opleiding wordt de cursist begeleid door een (online) docent van Technicom.

Wat leer je in de een cursus procestechniek en procesbeheersing?

Bij de Technicom cursus procestechniek en procesbeheersing komt de volgende verplichte lesstof aan bod:

  • Schema’s lezen
  • Monsters, metingen en kwaliteit
  • Logistiek, transport en opslag
  • Regelingen en regelorganen
  • Eenheidsbewerkingen
  • Procesbesturing
  • Warmtewisselen
  • Afval en utilities
  • Storingen en analysemethoden
  • Procesverbeteringen

Starten met de cursus PT/PB?
Belangrijk om te weten:

✔ Starten is mogelijk zonder eisen aan vooropleiding. Voor de cursus op niveau Operator C is wel relevante voorkennis nodig. ✔ Er wordt een individueel studieprogramma gemaakt samen met de vaste studiecoach. ✔ Leren vindt plaats op de eigen locatie in eigen tijd. Begeleiding op afstand is 40 uur per week beschikbaar. ✔ De cursus wordt geëxamineerd door middel van theorietoetsen (vier toetsen voor A en B en zes voor C). ✔ Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een Technicom-certificaat dat gebruikt kan krijgen voor vrijstellingen bij de volledige operatoropleiding.

loader