PLC-techniek vervolg CODESYS V2.3 programmeren

Met de snelle technologische ontwikkeling van de laatste jaren is het geheel of gedeeltelijk automatiseren van industriële productieprocessen bijna gemeengoed geworden. Gewenste voorkennis Inleiding in de PLC-Techniek IEC61131-3 CODESYS V2.3. De doelgroep is iedereen die zich verder willen bekwamen in de PLC-techniek met CODESYS.

Startdata:  
Incompany: direct starten
Duur: 3 dagen (of 6 dagdelen)
Diploma/certificaat: certificaat
Aantal deelnemers: max. 6
   
Kosten:  
Incompany: aantal dagdelen x € 850,-- (excl. BTW)

Voor meer informatie over deze opleiding of direct aanmelden neem contact met ons op

Na het afronden van de cursus PLC-Techniek vervolg (programmeren IEC61131-3 CODESYS V2.3) heeft u uw vakkennis op het gebied van het programmeren van PLC’s vergroot. U bent in staat een of meerdere bewerkingsstations apart of simultaan aan te sturen, een installatie in bedrijf stellen en snel en efficiënt storingen lokaliseren en verhelpen. Dit gebruik makend van de Structured Text programmeertaal.

 

Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen? Neem contact met ons op.

Trainingsopzet

De training is praktisch van opzet en kan bij u op locatie worden verzorgd. Voor de uitvoering wordt gebruik gemaakt van een mobiele practicumopstelling van Festo Didactics. Deelnemers aan de training leren stap voor stap om componenten aan te sluiten en te besturen. Dit gebeurt zowel fysiek als met behulp van simulatie op de computer of via een tablet. Op deze wijze kunnen ook verstoringen worden ingebouwd en verschillende scenario’s worden getraind. Door kleine eenheden theorie te koppelen aan het uitvoeren van praktijkoefeningen leren medewerkers sneller en blijft er meer hangen. Doordat de training op de werkplek plaatsvindt, kan bovendien de koppeling gemaakt worden met de werkplek van de deelnemer. Hierdoor heeft de training ook direct effect in de praktijk.

Inhoud opleiding

De opleiding bestaat de volgende onderwerpen:


✔ programmeren in ST (Structered Text) ✔ tijd- en telfuncties ✔ geheugenfuncties ✔ schuifregisters ✔ multi-tasking ✔ programmeren en testen met een werkend model ✔ oplossen van storingen

Na de training beschikt u over de volgende vaardigheden:

✔ kan omgaan met de programmeersoftware CODESYS V2.3 ✔ kan een PLC programma schrijven voor één of meerdere bewerkingstations ✔ kan een installatie in bedrijf stellen ✔ kan snel en efficiënt een storing lokaliseren en verhelpen ✔ weet hoe te programmeren in ST (Structered Text) ✔ weet hoe de verwerking van binaire- en analoge signalen plaatsvindt ✔ weet welke verschillende getalformaten er zijn en kan getalbewerkingen programmeren ✔ weet hoe standaardfuncties geprogrammeerd worden

loader