PLC-techniek Basis

De opleiding PLC-techniek basis is bedoeld om basiskennis van PLC-techniek op te doen zoals het aansluiten van PLC's en basisprogrammeringen verwerken en herkennen.

Doel van de opleiding

Met de cursus PLC-techniek Basis vergroot je je vakkennis op het gebied van de werking van PLC’s. Met de snelle technologische ontwikkeling van de laatste jaren is het geheel of gedeeltelijk automatiseren van industriële productieprocessen bijna gemeengoed geworden. Hierbij gaat het om het zoeken naar probleemoplossende methodes voor aandrijven maar ook het beheren en beheersen van besturingen. Na de training kun je PLC’s aanlsuiten en de basisprogrammeringen verwerken en herkennen. Je bent in staat storingen op te sporen, te verhelpen en inspecties te doen.

Startdata:
Deze opleiding is incompany te volgen en kan op ieder moment gestart worden.

Opleidingsduur:
4 weken

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 32 uur.

Instroomeisen:
Er zijn geen instroomeisen voor deze opleiding.

Studiebenodigdheden:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een telefoon, tablet, laptop of PC met camera en een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen.

De kosten worden berekend op offertebasis.

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen: ✔ opbouw PLC-systemen ✔ programmeren in ladderdiagram (LD) ✔ signaalverwerking ✔ de werking van de processor en het geheugen ✔ logische functies ✔ sensoren ✔ probleemanalyse ✔ programmeren van volgorde- en stappenschakelingen ✔ communicatie met randapparatuur ✔ programmeren van basisschakelingen, tijd- en telfuncties, geheugenfuncties ✔ combinatorische besturingen m.b.v. bewegingsdiagram ✔ programmeren, aansluiten en testen van leermodellen ✔ oplossen van storingenNa de training kan je een eenvoudige PLC aansluiten en programmeren en veranderingen aanbrengen in de programmatuur.

Opleidingsvorm

Er zijn drie online lessen, gericht op het leren van de functionaliteiten van PLC-systemen. Na de lessen ga je aan de slag met opdrachten die je maakt in simulatiesoftware die beschikbaar wordt gesteld tijdens de training. De opdrachten worden individueel besproken met de docent en beoordeeld door de docent.

loader