PLC programmeren

De opleiding PLC programmeren is bedoeld PLC's te leren programmeren gebruik makend van de Structures Tekst programmeertaal.

Doel van de opleiding

Na het afronden van de cursus PLC programmeren heb je je vakkennis op het gebied van het programmeren van PLC’s vergroot. Je bent in staat één of meerdere bewerkingsstations apart of simultaan aan te sturen, een installatie in bedrijf te stellen en snel en efficiënt storingen te lokaliseren en verhelpen. Dit gebruik makend van de Structured Text programmeertaal.

Startdata:
Deze opleiding is incompany te volgen en kan op ieder moment gestart worden.

Opleidingsduur:
6 weken

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 48 uur.

Instroomeisen:
Er is basiskennis op het gebied van PLC-techniek nodig.

Studiebenodigdheden:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een telefoon, tablet, laptop of PC met camera en een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen.

De kosten worden berekend op offertebasis.

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

✔ programmeren in ST (Structered Text) ✔ tijd- en telfuncties ✔ geheugenfuncties ✔ schuifregisters ✔ multi-tasking ✔ programmeren en testen met een werkend model ✔ oplossen van storingen

Na het afronden van de cursus PLC programmeren ben je in staat één of meerdere bewerkingsstations apart of simultaan aan te sturen, een installatie in bedrijf te stellen en snel en efficiënt storingen te lokaliseren en verhelpen. Dit gebruik makend van de Structured Text programmeertaal.Opleidingsvorm

Er zijn vijf online lessen, gericht op het leren van de functionaliteiten van PLC-systemen. Na de lessen ga je aan de slag met opdrachten die je maakt in simulatiesoftware die beschikbaar wordt gesteld tijdens de training. De opdrachten worden individueel besproken met de docent en beoordeeld door de docent.

loader