Opleiding Mechatronica via Live Learning

De opleiding Eerste monteur mechatronica is nu te volgen via Live Learning. Live Learning is een nieuwe manier van leren waarbij de voordelen van klassikaal les online leren worden gecombineerd? Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina vertellen wij er alles over.

Over de opleiding:
Opleiding: Eerste monteur mechatronica
Startdatum: 24 september 2019
Lestijden: dinsdag van 16:30 – 19:30
Duur opleiding: 2 jaar
Diploma: mbo niveau 3 (Crebonummer 25340)

Wat is Live learning?

Live learning is dé manier van leren van de toekomst, die aansluit bij het drukke leven van een monteur. Live learning is goed te combineren met werk en privé:


Lessen worden aan het eind van de dag online gevolgd. Leerlingen zitten in een eigen klas, maar hoeven niet naar een leslocatie te reizen.
Voor leerlingen die niet in de praktijk kunnen oefenen worden er extra practicumdagen georganiseerd door het land.
Leren vindt voor een belangrijk deel op de werkplek plaats door het uitvoeren van realistische praktijkopdrachten.
Via simulatiesoftware die wij ter beschikking stellen kan de theorie geoefend worden en tot leven komen.
Via onze online leeromgeving of via de Technicom app kan de leerling altijd en overal leren en oefenen.
Voor extra begeleiding en toetsen kan de leerling op één van onze regionale studiecentra terecht.

Vragen of hulp nodig? Bel dan naar 010-2313733 of stuur een e-mail

Eerste Monteur Mechatronica

De opleiding Eerste monteur mechatronica is een veelzijdige opleiding waar uw medewerker leert om veilig te werken, elektrische, pneumatische of hydraulische systemen op te bouwen, de juiste gereedschappen kan hanteren, onderhoud volgens schema uit kan voeren en machines en componenten kan opbouwen en aansluiten. Daarnaast kan de eerste monteur mechatronica ook uit de voeten met geautomatiseerde systemen en kan hij op een structurele manier storingen analyseren, oplossen en machines modificeren aan de hand van veel voorkomende storingen. Het doel van de opleiding is om eerste monteurs mechatronica op te leiden die begrijpen wat ze doen, kunnen analyseren, problemen op kunnen lossen en kunnen communiceren en samenwerken. Allemaal vanuit een stevige basis van vakkennis- en vaardigheden.

Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen?

Kosten

Live learning: € 8.200,-

Subsidie: De opleiding Eerste Monteur Mechatronica komt in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren. Deze bedraagt maximaal € 2.700,-- per jaar. Kijk voor meer informatie op subsidieregeling praktijkleren

Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen? Neem contact met ons op

Inhoud opleiding

In de opleiding Eerste Monteur mechatronica zijn de theorie en praktijk nauw met elkaar verweven. In de praktijk worden de volgende thema’s behandeld:


✔ veiligheid en normen ✔ pneumatische, hydraulische en elektrische systemen ✔ onderhoud van machine en elektrische installaties ✔ voorbereiding van werkzaamheden ✔ installatie van mechatronische samenstellingen ✔ vervaardiging van deelproducten ✔ montage en afstelling ✔ PLC gestuurde installaties ✔ lokaliseren en van storingen en modificeren ✔ begeleiden van werkzaamheden


In de opleiding Eerste Monteur mechatronica kunnen ook drie keuzedelen worden gekozen. Dit kunnen verdiepende modules zijn, maar ook specifieke. De keuzedelen bevatten zowel theorie- als praktijkonderdelen.

De theorie bestaat uit ondersteunende vakken zoals veiligheid, besturingstechniek, aandrijftechniek, elektrotechniek, mechanica, bedraden, bekabelen en aansluiten, frequentieregelaars, gereedschappen, meten en testen, pneumatiek en hydrauliek en schema’s en tekeningen lezen. In het practicum leren cursisten elektrisch schakelen, (elektro-) pneumatiek, werken volgens schema’s en tekeningen, kwaliteitszorg en PLC’s.

Starten met de opleiding Eerste monteur mechatronica?
Belangrijk om te weten:

✔ Starten is mogelijk zonder specifieke eisen aan de vooropleiding. ✔ Na een gesprek en een intredetoets bepalen we het instroomniveau. ✔ Voor het praktijkdeel is een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. ✔ Subsidieregeling Praktijkleren is in de meeste gevallen van toepassing. ✔ Voor een volwaardig mbo-diploma is het verplicht examen te doen in de vakken Nederlands en Rekenen en te voldoen aan de eisen voor Loopbaan en Burgerschap. ✔ Met het diploma Eerste monteur mechatronica kan de cursist doorstromen naar de opleiding tot Technicus mechatronica systemen (mbo-bbl niveau 4). ✔ Een computer/laptop met een processor Intel i3 of hoger of gelijkwaardige processor wordt aangeraden om de opleiding te kunnen volgen. ✔ Voor het volgen van de online lessen is minimaal Windows 7 – Windows 10 of Mac OS X 10.9 (Mavericks) - 10.13 (High Sierra) benodigd. ✔ Een webcam is nodig om de online lessen te volgen. Een geschikte draadloze koptelefoon met microfoon wordt geleverd door Technicom. ✔ De opleiding is ook te volgen via een iPhone 6, iPad 6 of Samsung 6 of hoger. ✔ Een internetverbinding met een snelheid van minimaal 20 Mb/s wordt geadviseerd. ✔ Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen en kunnen we testen of de apparatuur en verbinding aan de minimale eisen voldoen.


Voor meer informatie over deze opleiding of direct aanmelden neem contact met ons op.

loader