Opleiding Eerste Monteur via Live Learning

De opleidingen Eerste monteur elektrotechniek & instrumentatie (E&I) en Eerste monteur Werktuigbouwkunde (WTB) zijn nu te volgen via Live Learning. Live Learning is een nieuwe manier van leren waarbij de voordelen van klassikaal les online leren worden gecombineerd. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina vertellen wij er alles over.

Over de opleiding:
Opleiding: Eerste monteur elektrotechniek & instrumentatie (E&I)
Eerste monteur Werktuigbouwkunde (WTB)
Startdatum: donderdag 26 maart 2020
dinsdag 6 oktober 2020
Lestijden: 16:00 – 20:00
Duur opleiding: 2 jaar
Diploma: mbo niveau 3 (Crebonummer 25304 of 25306)

Wat is Live learning?

Live learning is dé manier van leren van de toekomst, die aansluit bij het drukke leven van een monteur. Live learning is goed te combineren met werk en privé:


Lessen worden aan het eind van de dag online gevolgd. Leerlingen zitten in een eigen klas, maar hoeven niet naar een leslocatie te reizen.
Voor leerlingen die niet in de praktijk kunnen oefenen worden er extra practicumdagen georganiseerd door het land.
Leren vindt voor een belangrijk deel op de werkplek plaats door het uitvoeren van realistische praktijkopdrachten.
Via onze online leeromgeving of via de Technicom app kan de leerling altijd en overal leren en oefenen.
Voor extra begeleiding en toetsen kan de leerling op één van onze regionale studiecentra terecht.

Vragen of hulp nodig? Bel dan naar 010-2313733 of stuur een e-mail

Eerste Monteur E&I en WTB

De opleiding Eerste monteur elektrotechniek & instrumentatie (E&I) en Eerste monteur Werktuigbouwkunde (WTB) zijn de opleidingen voor de monteur van de toekomst. De monteur van vandaag is iemand die zowel gepland onderhoud uitvoert, maar ook storingen analyseert en verhelpt en ook meedenkt over het doorvoeren verbeteringen. De eerste monteur heeft niet alleen kennis van zijn eigen vakgebied maar ook van naastliggende vakgebieden. Tijdens de opleiding Eerste monteur wordt niet alleen vakkennis behandeld, maar wordt ook veel aandacht besteed aan competenties als problemen oplossen, analyseren, samenwerken en communiceren. Competenties die nodig zijn om complexe installaties en lijnen in bedrijf te houden en te optimaliseren.

Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen?

Kosten

Live learning: € 6.250,-

Subsidie: De opleidingen Eerste Monteur E&I en WTB komen in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren. Deze bedraagt maximaal € 2.700,-- per jaar. Kijk voor meer informatie op subsidieregeling praktijkleren

Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen? Neem contact met ons op

Starten met de opleiding Eerste monteur?
Belangrijk om te weten:

✔ Starten is mogelijk zonder specifieke eisen aan de vooropleiding. ✔ Na een gesprek en een intredetoets bepalen we het instroomniveau. ✔ Voor het praktijkdeel is een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. ✔ Subsidieregeling Praktijkleren is in de meeste gevallen van toepassing. ✔ Voor een volwaardig mbo-diploma is het verplicht examen te doen in de vakken Nederlands en Rekenen en te voldoen aan de eisen voor Loopbaan en Burgerschap. ✔ Met het diploma Eerste monteur WTB of E&I kan de cursist doorstromen naar een monteursopleiding op mbo- niveau 4). ✔ Een computer/laptop met een processor Intel i3 of hoger of gelijkwaardige processor wordt aangeraden om de opleiding te kunnen volgen. ✔ Voor het volgen van de online lessen is minimaal Windows 7 – Windows 10 of Mac OS X 10.9 (Mavericks) - 10.13 (High Sierra) benodigd. ✔ Een webcam is nodig om de online lessen te volgen. Een geschikte draadloze koptelefoon met microfoon wordt geleverd door Technicom. ✔ De opleiding is ook te volgen via een iPhone 6, iPad 6 of Samsung 6 of hoger. ✔ Een internetverbinding met een snelheid van minimaal 20 Mb/s wordt geadviseerd. ✔ Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen en kunnen we testen of de apparatuur en verbinding aan de minimale eisen voldoen.


Voor meer informatie over deze opleiding of direct aanmelden neem contact met ons op.

loader