Elektrische storingen zoeken en lokaliseren
Veel apparaten en machines worden tegenwoordig elektrisch aangedreven. Storingen aan deze apparaten zijn vaak complex en kunnen alleen met een methodische aanpak worden gevonden en opgelost. Tijdens deze opleiding leert de deelnemer een methodische aanpak om de storingen te lokaliseren en op te lossen. en in de toekomst te voorkomen dat deze storing nogmaals optreedt.
Doel van de opleiding
Het doel van de opleiding is om de deelnemer op systematische wijze een elektrotechnische storing te kunnen oplossen. Dat betekent de kennis van elektrotechniek gebruiken om te analyseren wat de storing zou kunnen zijn, metingen uit te voeren om te kijken of dat klopt, onderdelen vervangen of herstellen en de storing op een juiste wijze afhandelen en verwerken in een systeem.
Startdata:
Deze opleiding is incompany te volgen en kan op ieder moment gestart worden.
Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 40 uur.
Instroomeisen:
Basiskennis elektrotechniek en relevante praktijkervaring.
De kosten worden berekend op offertebasis.
Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.
Inhoud van de opleiding
De deelnemer leert de (technische) theorie die nodig is om storingen te kunnen analyseren. Het gaat hierbij voornamelijk om het uit kunnen voeren van metingen aan elektrotechnische installaties, het interpreteren van de uitkomsten en het doorvoeren van aanpassingen. Daarnaast leert de deelnemer methodieken om het probleem op een analytische en systematische wijze op te lossen en hier lessen uit te trekken voor de toekomst (procesverbeteringen). Daarnaast leert de deelnemer ook dit in de praktijk toe te passen.
Na afronding van het traject kan de deelnemer zelfstandig een (elektrotechnische) storing lokaliseren, analyseren en verhelpen.
Opleidingsvorm
De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie kan zelfstandig bestudeerd worden via e-learning, online beschikbare lesmodules, zelftoetsen, praktijkopdrachten, online video tutorials door de docent en door het volgen van online lessen en workshops. Daarnaast kunnen deelnemers 40 uur per week terecht bij onze online docent voor het maken van een studieplanning en het stellen van vragen. Elke cursist heeft een persoonlijke begeleider die help bij de praktijkopdrachten en de praktijkopdrachten bespreekt en beoordeelt.