Basisopleiding Werktuigbouwkunde

Procesoperators en productiemedewerkers krijgen een steeds breder takenpakket. Eerstelijns onderhoud wordt steeds vaker een van de standaard taken. In deze opleiding leren deelnemers vanuit een werktuigbouwkundig perspectief om machines en installaties te onderhouden en in bedrijf te houden.

Doel van de opleiding

Het doel van de opleiding is om de deelnemer te leren om basishandelingen aan werktuigbouwkundige delen van installaties en machines uit te laten voeren.

Startdata:
Deze opleiding is incompany te volgen en kan op ieder moment gestart worden.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt minimaal 24 uur.

Instroomeisen:
Er is geen voorkennis of -opleiding vereist. Voor het praktijkdeel van de opleiding is wel een werkplek nodig waar de opdrachten kunnen worden gemaakt. Indien deze er niet is kan eerst de theorie gevolgd worden.

De kosten worden berekend op offertebasis.

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

De deelnemer leert de werkingsprincipes van werktuigbouwkundige componenten en systemen kennen, welke gereedschappen worden gebruikt en hoe ze werken, de basisprincipes van reinigen en smeren, werktuigkundige tekeningen en werktuigkundige tekeningen lezen en begrijpen. Verder leert de deelnemer wat preventief en correctief onderhoud is.

Na het volgen van de Basisopleiding Werktuigbouwkunde kan de deelnemer machines in conditie houden en brengen. In deze opleiding leert de deelnemer hoe hij vanuit een werktuigbouwkundig perspectief machines, installaties en apparaten repareert en onderhoudt. Dit op een zo veilige en doelgericht mogelijke manier.

Na het volgen van de theoriecursus werktuigbouwkunde weet de deelnemer hoe werktuigbouwkundige machines, installaties en apparaten werken en in bedrijf worden gehouden.

Opleidingsvorm

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie kan zelfstandig bestudeerd worden via e-learning, online video tutorials en door het volgen online lessen. Daarnaast kunnen deelnemers 40 uur per week terecht bij onze online docent voor het maken van een studieplanning en het stellen van vragen. De praktijkopdrachten worden uitgevoerd op de werkplek en beoordeeld en besproken door een praktijkdocent van Technicom.


Indien de cursist werkplek heeft en de theorie-variant van deze opleiding volgt, bestaat de leerstof uit theorie aangevuld met casussen. Elke cursist heeft een persoonlijke begeleider die help bij de opleiding en het maken van de casussen.

loader