Basisopleiding Elektrotechniek
Voor operators, productiemedewerkers en mechanisch monteurs is de Basisopleiding Elektrotechniek een goede opstap om verder door te kunnen groeien. Deze cursus is noodzakelijk om in te toekomst (eenvoudige) storingen te lokaliseren en op te kunnen lossen. Daarnaast is basiskennis van elektrotechniek noodzakelijk om veilig te kunnen werken aan en met elektrotechnische installaties en machines.
Doel van de opleiding
Het doel van de opleiding is om de deelnemer te leren om basishandelingen aan elektrotechnische machines of installaties op een veilige wijze uit te voeren. Daarnaast geeft de opleiding de deelnemer kennis en begrip van elektriciteit.
Startdata:
Deze opleiding is incompany te volgen en kan op ieder moment gestart worden.
Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt minimaal 40 uur.
Instroomeisen:
Er is geen voorkennis of -opleiding vereist. Voor het praktijkdeel van de opleiding is wel een werkplek nodig waar de opdrachten kunnen worden gemaakt. Indien deze er niet is kan eerst de theorie gevolgd worden.
De kosten worden berekend op offertebasis.
Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.
Inhoud van de opleiding
De deelnemer heeft na het volgen van deze opleiding basiskennis en -vaardigheden op het gebied van elektrotechniek. De deelnemer kent de belangrijkste werkingsprincipes van elektrische schakelingen en besturingen en kan eenvoudige schema's en tekeningen lezen en begrijpen. Daarnaast leert de deelnemer de risico's van werken met elektriciteit kennen en deze herkennen in het eigen werk.
Na afloop van de opleiding kan de deelnemer eenvoudige handelingen uitvoeren op de werkplek en kan de deelnemer doorleren via de opleiding storingzoeken en lokaliseren van storingen of een mbo-certificaat of de mbo-2 of -3 opleiding (Eerste) monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie
Na het volgen van de theoriecursus elektrotechniek begrijpt de deelnemer hoe elektrische schakelingen werken, welke risico's er zijn aan het werken met elektriciteit, hoe storingen ontstaan en opgelost kunnen worden en hoe elektrische aandrijvingen werken.
Opleidingsvorm
De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie kan zelfstandig bestudeerd worden via e-learning, online beschikbare lesmodules, zelftoetsen, praktijkopdrachten, online video tutorials door de docent en door het volgen van online lessen en workshops. Daarnaast kunnen deelnemers 40 uur per week terecht bij onze online docent voor het maken van een studieplanning en het stellen van vragen. Elke cursist heeft een persoonlijke begeleider die help bij de praktijkopdrachten en de praktijkopdrachten bespreekt en beoordeelt.
Indien de cursist geen werkplek heeft en de theorie-variant van deze opleiding volgt, bestaat de leerstof uit theorie aangevuld met casussen. Elke cursist heeft een persoonlijke begeleider die helpt bij de opleiding en het maken van de casussen.