Werkinstructies schrijven

De training Werkinstructies schrijven is bedoeld voor technici die instructies voor medewerkers en collega's moeten maken. Tijdens de training leer je dit op een bondige en heldere wijze te doen.

Doel van de opleiding

Het doel van de opleiding is leren om informatie over machines en processen op eenduidige en heldere wijze te vatten in een werkinstructie die begrijpelijk is geschreven voor de doelgroep.

De training wordt op aanvraag ingepland op locatie Hoogvliet of op iedere andere gewenste locatie.

Opleidingsduur:
2 dagdelen

Instroomeisen:
Er zijn geen instroomeisen voor deze training.

Op offertebasis

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

Je leert hoe je een goede instructie opbouwt, wat je meeneemt en wat je weglaat, hoe je de instructie taalkundig formuleert, hoe je aansluiting vindt bij de doelgroep en hoe je technische informatie vertaalt in heldere instructies.Na afronding van de training kan je zelf een werkinstructie maken voor een eigen (technisch) onderwerp.Opleidingsvorm

Er zijn twee dagdelen, gericht op het leren hoe je een goede werkinstructie schrijft. Tijdens de les ga je aan slag om zelf een werkinstructie te schrijven voor een eigen machine of proces. Na de les heb je een eigen werkinstructie geschreven die is beoordeeld door de docent.

loader