Projectmatig werken

De cursus Projectmatig werken is vooral geschikt voor operators en technici die leiding geven en willen werken aan het begeleiden en beheren van (technische) projecten. Deze cursus bevat het projectmatige deel van de volledige MBO-opleiding Technisch leidinggevende.

Doel van de opleiding

Operationeel leidinggevenden in de techniek zijn vaak doorgegroeid vanuit een technische functie. Zij beschikken vaak al over de juiste kennis van het bedrijf, de processen en de producten. Projectmatig werken vraagt echter ook om andere kwaliteiten. Onderwerpen die aan de orde komen zijn projectmanagement, planningen maken, organisatiebeleid, productielogistiek, kwaliteitszorg, verbeterprocessen en projectrapportage.

Startdatum
Vervolgdata

Hoogvliet:
5 september 2023


12, 26 september, 10, 24 oktober, 21 november, 5, 19 december 2023, 16 januari, 27 februari, 12, 26 maart 2024

Terneuzen:
nog te bepalen

Incompany:
direct starten


De opleiding duurt 10 maanden met één les per vier weken.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze cursus bedraagt 613 uur.

Instroomeisen:
Instromen kan met een vooropleiding op MBO 3-niveau. Indien de kandidaat hier niet over beschikt, wordt een assessment afgenomen.

Vrijstelling:
Deze deelopleiding geeft mogelijkheden tot vrijstelling voor de opleiding Technisch Leidinggevende.

De kosten bedragen € 2.800,-- (excl. BTW)

Incompany: op offertebasis

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

De belangrijkste onderwerpen binnen deze cursus zijn projectmanagement, verbeterprocessen en projectrapportage. Na afronding van het traject geeft de deelnemer op passende wijze leiding aan zijn projectteam en kan daarbij de kosten beheersen, de planning bewaken, storingen analyseren en oplossen, de voorraad beheren, de inzet van medewerkers optimaliseren, resultaten evalueren en borgen.

Deze cursus bestaat uit 9 projectlessen, drie bijbehorende praktijkopdrachten en een projectopdracht voor het examen. Als de deelnemer later besluit alsnog de gehele opleiding Technisch leidinggevende te volgen, kan vrijstelling aangevraagd worden voor deze onderdelen binnen de opleiding.


Opleidingsvorm

De cursus Projectmatig werken bestaat uit 9 praktijkworkshops. De praktijkopdrachten, examendocumenten en ondersteunende theorie voor de workshops zijn online beschikbaar in de digitale leeromgeving van Technicom.

loader