Originele (online) cursussen opzetten

De opleiding Originele (online) cursussen opzetten is bedoeld voor mensen die expert zijn in hun eigen vakgebied en hun expertise willen delen in een cursus. In deze opleiding leer je hoe je een goede (online) cursus opzet, die boeiend is voor jouw deelnemers en waar ze daadwerkelijk wat van leren.

Doel van de opleiding

Als je veel weet van een bepaald onderwerp kan het leuk en handig zijn om jouw kennis en ervaring te delen met anderen. Dat kan in de vorm van een cursus. Maar het maken van een cursus is een vak apart. Of het nou gaat om een korte cursus (of training) van één tot een paar uur of om een cursus van meerdere dagen. Of het nou gaat om een online of offline cursus. In deze opleiding leer je hoe je de inhoud voor jouw cursus kan selecteren, structureren en aanbieden in een originele opzet, zodat jouw deelnemer er zo veel mogelijk van leert.

Lesdata:
Op aanvraag.

Locaties:

De opleiding (lessen en gesprek) wordt online verzorgd.

Bijzonderheden:

De lesdata bestaan uit drie online (groeps)lessen en één individueel begeleidings¬gesprek. Op lesdag 4 ben je niet de volledig dag aanwezig, maar alleen op het tijdslot (van een uur) van jouw gesprek. Tijdens lesdag 1 krijg je dat tijdslot te horen. Deelname aan de 3 lessen en het gesprek (les 4) is verplicht.

Opleidingsduur:

4 weken

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 24 uur.

Instroomeisen:

Er zijn geen instroomeisen voor deze opleiding.

Studiebenodigdheden:
De training en de lessen worden online verzorgd. Een telefoon, tablet, laptop of PC met camera en een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen.

De kosten bedragen € 640,-- (excl. BTW)

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

De belangrijkste onderwerpen van deze opleiding zijn:

✔ Het onderwerp en de doelen van je cursus bepalen ✔ Selecteren van de inhoud: wat heeft je deelnemer nodig om die doelen te bereiken ✔ Vormgeven van de inhoud: hoe bied je de inhoud aan op een manier die qua niveau past bij je deelnemer en die zorgt dat jouw deelnemer geboeid en enthousiast blijft.Na afronding van de opleiding heb je deze stappen in hoofdlijnen uitgewerkt en heb je een ‘blueprint/blauwdruk’ voor je eigen cursus.

Wil je hierna nog een stapje verder of heb je al een blueprint, kijk dan eens bij de opleiding Krachtige content voor online cursussen hoe je materiaal voor je cursus ontwikkelt.

Opleidingsvorm

Er zijn drie online lessen, gericht op het leren wat een (online) cursus goed maakt.

Na de lessen ga je steeds aan de slag met het werkboek. Daarin vind je opdrachten waarin je de theorie direct gaat toepassen door stap voor stap je eigen cursus vorm te geven. Na de drie lessen en het maken van de opdrachten heb je dus een blauwdruk voor jouw cursus.

Die blauwdruk is de input voor het individuele (online) gesprek in week 4. De docent neemt vooraf jouw blauwdruk door. Tijdens het gesprek krijg je feedback en is er gelegenheid voor jou om vragen te stellen aan de docent.

loader