Online Mentortraining

Cursisten die een opleiding volgen bij Technicom, hebben een mentor nodig die zorgt voor de juiste begeleiding op de werkplek. Om de mentor voor te bereiden op deze taak heeft Technicom de Mentortraining ontwikkeld. In deze online training leren (aankomend) mentoren alles over de specifieke taken en verantwoordelijkheden die zij hebben tijdens het opleidingstraject van de te begeleiden cursist.

Na afloop van de training weet de mentor hoe hij of zij cursisten kan begeleiden en beoordelen op de werkplek volgens de Technicom standaarden.

Voor een echte skills training verwijzen we naar de training Begeleidersvaardigheden.

Dit is een online training en kan op ieder moment gevolgd worden.

Extra ondersteuning voor de mentor is mogelijk op basis van een maatwerk traject.

De Mentortraining is geschikt voor medewerkers die cursisten in een operatoropleiding van Technicom gaan begeleiden. Deze (aankomende) mentoren leren cursisten te ondersteunen naar een goede afronding van hun opleiding.

Na afloop van de training ontvangt de mentor een bewijs van afronding.

Deze Online Mentortraining is standaard inbegrepen bij een complete mbo-opleiding.

Deze training kan op aanvraag ook los verkregen worden.
Meer informatie over deze opleiding?
Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

In de mentortraining komen de volgende onderwerpen aan bod:

✔ Het opleidingsmodel van Technicom ✔ De rollen en taken van een mentor ✔ Het leerproces (leerlijnen) ✔ Het stimuleren van een operator in opleiding ✔ Feedback geven en ontvangen ✔ 10 studenttypen
Opleidingsvorm

De Mentortraining is een online training met een e-learning die via de digitale leeromgeving van Technicom beschikbaar is. Binnen de digitale leeromgeving heeft de mentor ook toegang tot het lesmateriaal van de cursist die hij/zij begeleidt.

loader