Communiceren als leidinggevende

De cursus Communiceren als leidinggevende is bedoeld voor operators en technici die leiding geven, leiding gaan geven of leidinggevende taken uitvoeren. In deze cursus werkt de deelnemer aan zijn communicatievaardigheden en aan het houden van lastige gesprekken.

Doel van de opleiding

Operationeel leidinggevenden in de techniek zijn vaak doorgegroeid vanuit een technische functie. Zij beschikken vaak al over de juiste kennis van het bedrijf, de processen en de producten. Leiding geven vraagt echter ook om andere kwaliteiten. Onderwerpen die aan de orde komen zijn actief luisteren, de LSD-techniek, feedback geven en ontvangen, klachten en lastige situaties bespreken en beoordelingsgesprekken voeren.

Startdatum
Vervolgdata

Hoogvliet:
nog te bepalen


nog te bepalen

Terneuzen:
nog te bepalenIncompany:
direct starten


Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze cursus bedraagt 24 uur.

Instroomeisen:
Er is geen specifieke voorkennis of vooropleiding noodzakelijk.

De kosten bedragen € 895,-- (excl. BTW)

Incompany: op offertebasis

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

De belangrijkste onderwerpen binnen deze cursus zijn actief luisteren, de LSD-techniek, feedback geven en ontvangen, klachten en lastige situaties bespreken en beoordelingsgesprekken voeren. Na afronding van het traject luistert de deelnemer actief, vraagt door en vat samen in een gesprek met een collega. Ook geeft de deelnemer effectief feedback en kan ook passend feedback ontvangen. Daarnaast kan de deelnemer op passende wijze een klacht of lastige situatie bespreken. Aansluitend kan de deelnemer medewerkers passend beoordelen en beoordelingsgesprekken voeren.

Opleidingsvorm

De cursus Communiceren als Leidinggevende bestaat uit vier praktijkworkshops. De voorbereidende lesopdrachten en ondersteunende theorie voor deze workshops zijn online beschikbaar in de digitale leeromgeving van Technicom.

loader