Maatwerk opleidingen

Binnen de mbo-opleidingsstructuur zijn er veel mogelijkheden om de opleiding bedrijfsspecifiek in te vullen. Denk bijvoorbeeld aan modules over eigen producten of processen. Een maatwerkopleiding kan ook betrekking hebben op een concrete vraag of doelstelling: bijvoorbeeld het ontwikkelen van een werkplektraining, of het trainen van specfieke kennis en vaardigheden.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de duur van de cursus. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Meer informatie

✔ maatwerk en toch een erkend mbo-diploma (en subsidie Praktijkleren) ✔ eigen leermiddelen en trainingen worden verwerkt in mbo-opleiding ✔ borging van competenties door afhankelijke toetsing ✔ aanvullend bedrijfsspecifieke leermiddelen kunnen worden ontwikkeld

✔ inhoud van de opleiding is helemaal af te stemmen op eigen doelstellingen ✔ de lesvormen en wijze van beoordelen kunnen vrij worden ingevuld ✔ de opleidingen kunnen geschikt worden gemaakt voor een brede doelgroep ✔ er wordt een certificaat afgegeven en geen mbo-diploma (geen subsidie Praktijkleren)

✔ de kennis en vaardigheden die nodig zijn in het bedrijf staan centraal (inzetbaarheid) ✔ korte modulair worden ingezet voor individuele leer- en ontwikkelprogramma’s ✔ het doel is om individuele medewerkers zo breed mogelijk inzetbaar te maken ✔ uitgangspunt is dat medewerker continu blijven leren en zicht blijven ontwikkelen

 

Een advies over maatwerk?
Maak een afspraak met één van onze opleidingsadviseurs.

Opleidingen op maat: uw maat

Opleiden is geen doel op zich maar een middel. Achter elke opleidingsvraag ligt ook organisatievraagstuk. Dat kan een doelstelling zijn om veiliger te werken, het productieresultaat te verbeteren of meer algemeen doelstellingen zoals bijvoorbeeld het kwalificeren van medewerkers of het overdragen van kennis. Bij een gerichte vraag of een specifiek probleem is een volledige mbo-opleiding meestal niet het juiste antwoord. Technicom biedt verschillende vormen van maatwerk die zich allemaal hebben bewezen in de praktijk. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een veiligheidsinstructie van een uur of een meerjarig intern opleidingstraject. Ons team van onderwijskundigen, technisch ontwikkelaars, auteurs en adviseurs helpt u bij het vinden van het juiste opleidingsantwoord.

Meer informatie over de training?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Hoe komt een maatwerk opleiding tot stand?

Bij het ontwikkelen van een maatwerkopleiding wordt gekeken naar de specifieke vraagstelling binnen uw bedrijf. Dit doen wij in een vooronderzoek. Wij kijken in een vooronderzoek onder meer naar de doelstellingen, de opleidingsorganisatie, opleidings- en werkniveau van de medewerkers en de bedrijfsprocessen. Bij het ontwikkelen van een maatwerkopleiding kunnen wij gebruik maken van lesmateriaal dat in uw organisatie aanwezig is, maar we kunnen ook volledig nieuw materiaal ontwikkelen. Zo wordt de kennis van uw bedrijf vastgelegd in een opleiding en blijft het niet in de hoofden van medewerkers zitten.

Opleiden op maat?
Belangrijk om te weten:

✔ Om te bepalen welke vorm van maatwerk en opleiden het beste past voeren we eerst een vooronderzoek uit. ✔ In overleg met de klant formuleren we de leerdoelstellingen voor de opleiding. ✔ Op basis van de leerdoelstellingen bepalen welke leermiddelen we in gaan zetten of moeten ontwikkelen. ✔ In overleg met u stellen wij het opleidingsprogramma vast en kiezen we lesvorm die het beste bij u past.

loader