Basisopleiding Logistiek

De basisopleiding logistiek is vooral bedoeld voor mensen die in de logsitiek werken en geen relevante opleiding hebben en voor mensen die in de logistiek gaan werken (nieuwe instroom en zij-instroom). De deelnemer leert de basisbeginselen van de logistiek stroom en het werken met interne transportmiddelen, zoals een heftruck.

Doel van de opleiding

Basiskennis van logistieke processen, veilig werken in de logistiek, verpakkingsmethoden en interne transportmiddelen. Daarnaast leert de deelnemer om een heftruck veilig te bestuderen en bedienen.

Startdata:
Deze opleiding is individueel te volgen en kan op ieder moment gestart worden.

Locaties:

De opleiding wordt online of in het bedrijf verzorgd. De eindtoets kan worden gemaakt op onze locaties in Rotterdam, Terneuzen, Heerenveen, Zaandam en Elsloo.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 32 uur.

Instroomeisen:

Er is geen specifieke voorkennis of vooropleiding noodzakelijk.

De kosten bedragen € 640,-- (excl. BTW)

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

De deelnemer leert logistieke processen kennen, veilig werken in de logistiek, verpakkingsmethoden en interne transportmiddelen gebruiken. Daarnaast leert de deelnemer om een heftruck veilig te bestuderen en bedienen.

Na afronding van de opleiding kan de deelnemer zelfstandig en veilig een heftruck bedienen en besturen en weet de deelnemer hoe de logistieke processen werken. Van hieruit kan de deelnemer instromen in de mbo-opleiding Logistiek medewerker niveau 2.

Opleidingsvorm

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie kan zelfstandig bestudeerd worden via e-learning, online beschikbare lesmodules, zelftoetsen, praktijkopdrachten, online video tutorials door de docent en door het volgen van online lessen en workshops. Daarnaast bestaat de opleiding uit een fysieke heftrucktraining in een praktijkcentrum.

loader