Cursus IT-fundamentals

Als je altijd al hebt willen weten wat de basis is van IT, hoe netwerken werken en hoe je die moet onderhouden en beveiligen, dan bieden wij je een cursus IT-fundamentals aan waarin je alle basisonderdelen van IT leert kennen. Wat je ook verder gaat doen in de IT, de basis moet je weten om een mooie carrière op te bouwen. In een week tijd worden je alle basisprincipes bijgebracht van IT en wordt een goed beeld geschetst van het IT-landschap. Ook soft skills zijn onderdeel van de cursus (leren te leren, peer learning).

Doel van de opleiding

Na de curus IT-Fundamentals heb je een basis om een instapbaan in de IT te verkrijgen. Tijdens de cursus krijg je ook inzicht welke vervolgopleidingen je kan volgen die kunnen leiden naar banen als systeembeheerder, applicatiebeheerder of helpdeskmedewerker IT.

Startdata:
Deze opleiding is individueel te volgen en kan op ieder moment gestart worden.

Locaties:

De opleiding wordt online verzorgd.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt minimaal 40 uur.

Instroomeisen:

De training is erg laagdrempelig, je moet gewoon weten hoe je een laptop moet gebruiken en gemotiveerd zijn. Dat is alles! De zogenoemde ‘trail’ zal de cursist stap voor stap meenemen in het proces.

De kosten bedragen € 750,-- (excl. BTW)


Deze opleiding is nu ook GRATIS via NL leert door te volgen. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de training leer je hoe Windows en Linux werken, hoe je wifi-netwerken moet aanleggen, hoe je systemen moet beveiligen, hoe je diagnoses moet uitvoeren en wat troubleshooting is. Daarnaast leer je hoe een helpdesk en een ticketing systeem werken en hoe je back-ups moeten maken en websites moet hosten. Bovendien leer je de nodige soft skills: leren te leren en van anderen leren zodat je klaar bent voor een leven lang ontwikkelen.


De cursus IT-fundamentals wordt verzorgd in samenwerking met TechGrounds.

Opleidingsvorm

De lessen zijn deels zelfstudie (e-learning), maar ook deels in de vorm van webinars, virtual classes en online courses. De learning coach is daarnaast continue beschikbaar voor vragen en zal de deelnemers ook persoonlijk begeleiden.

loader